Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szafka albo jak akwarium albo większa, ta IMO jest dobra, a okno wygląda jak przyciemnione ale to już sprawa właściciela bo chyba kwadrat jest jeszcze ogólnie nie urządzony :).

Opublikowano

Bardzo ładny projekt z profesjonalnym podejściem do tematu. W przyszłości chciałbym postawić u siebie podobny i wiąże z nim podobne zaangażowanie. Także powodzenia.

Patrząc na schemat i zamysł widzę, że chcesz wzorować się na wodomierzu przy dobieraniu przepływów. Sprawdź czy wodomierz jest w stanie podać bezbłędnie (przy takich małych przepływach) wartości. Obawiam się, że wskazania mogą nie być dokładne ze względu na klasę pomiarową wodomierza.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj udalo mi sie posklejac instalacje a dzisiaj pierwsze napelnienie w celu sprawdzenia i przeplukania instalacji. Niestety pojawila sie nieszczelnosc przy wodomierzu i czeka mnie mala przerobka. Reszta bez problemu. Znalazlem nawet chwile zeby popracowac nad pokrywa ponizej efekt wczorajszej i dzisiejszej pracy.

imag1035.jpg

imag1036d.jpg

imag1041x.jpg

imag1040w.jpg

imag1039.jpg

imag1038y.jpg

imag1037w.jpg

Opublikowano

ZALANE

Wreszcie prace skonczone i wszytsko na swoim miejscu.

Dzisiaj nastapilo zalanie zbiornika.

Hydraulika wlaczona i czekam az troche podniesie sie temperatura wody, potem bakteryjki i rybki startowe.

imag1045.jpg

imag1044.jpg

W miedzyczasie zamierzam zamowic pyski. Jesli chodzi o obsade to znalazlem bardzo ciekawa na forum http://forum.klub-malawi.pl/pomoc-obasadzie-576l-t19768.html. Odpowiada mi kolorystycznie i zywieniowo, poddalem jednak modyfikacji liczebnosc. Wszelkie uwagi mile widziane.

Labidochromis sp. hongi sweden 1+4

Pseudotropheus acei 1+4

Pseudotropheus demasoni 1+4

Metriaclima msobo magunga 2+8

Przy okazji pytanko czy na dolnym slasku mozna dostac gdzies pyski z wiarygodnego zrodla ?

Opublikowano

Co do uwag to ja mam bardzo drobną mianowicie usunąłbym tę budowlę z czarnego łupka tę środkową pod tylną szybą. Reszta zaje...

Chwała ci za to, że wybrałeś obsadę z ist. już tematów:D

Opublikowano

Jesli chodzi o łupka to jest "najwazniejsza, najistotniejsza i wogole naj" ozdoba zbiornika, gdyz jest to prezent od malzonki ;)

Wiec wole sie nie narazac :)))