Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co mogę dodać to max akwa jakie mogę wstawić to 195x45x50h

Niby tylko 5 cm ale w litrażu to ok 100l więcej wody i miejsca do pływania (ok 10 cm z wysokości stracisz na piach i to że wody nie nalejesz po same brzegi) i tu już bym spróbował z Acei np 3+7 z tym że wybrałbym odmianę msuli (bardziej niebieska).

Opublikowano

W dziale przedstaw się jest akwarium CoolPhona i ono ma właśnie taką obsadę jak ja proponuje w takim samym praktycznie zbiorniku i jest wszystko chwalone zobaczcie sobie bo jest na co:) Także może nie bedzie tak źle, chodź u CoolPhone ryby są jeszcze młode.

Opublikowano
W dziale przedstaw się jest akwarium CoolPhona i ono ma właśnie taką obsadę jak ja proponuje w takim samym praktycznie zbiorniku i jest wszystko chwalone zobaczcie sobie bo jest na co

180/190x40x45 (bo taka była opcja gdy proponowałeś tu obsadę) a 200x50x50 'CoolPhone to jednak jest różnica.

Opublikowano

Wymiary zbornika mogę się lekko zmienić na większe.

Sporo czytałem na forum i u niektórych klubowiczów widziałem w podobnych obsadach red red. I tak się zastanawiam czy dać do msobo i demasoni redy czy maison reef. Redy wszystkożerne, średnio agresywne no i czerwone. A mainson agresywne, samiec bardzo ładny, samice szaraki. W ostateczności zostanę przy dwóch gatunkach.

Opublikowano
Redy wszystkożerne, średnio agresywne no i czerwone.
Czerwone tylko w nazwie ;) samice pomarańczowe (podobnie jak msobo) a samiec wybarwia się na różowo :rolleyes:
Opublikowano
Czerwone tylko w nazwie ;) samice pomarańczowe (podobnie jak msobo) a samiec wybarwia się na różowo :rolleyes:

Zgadza się:) kiedyś hodowałem redy. Ale chyba lepiej pomarańczowe niż szareki:/

Opublikowano
samice pomarańczowe (podobnie jak msobo)
podobieństwo samic chyba wyklucza połączenie tych 2 gatunków w jednym akwarium
Opublikowano
podobieństwo samic chyba wyklucza połączenie tych 2 gatunków w jednym akwarium

Podobne są ale na tyle, żeby się krzyżować?