paziu101 Opublikowano 7 Listopada 2012 #1 Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam jestem nowym członkiem forum malawi i chciałbym się pochwalić baniaczkiem 116 L i oczywiście się od was sporo dowiedzieć aby moje akwarium ulepszyć poprawić.Pozdrawiam, za wszelkie błędy laika przepraszam;)
Slawek-meszek Opublikowano 7 Listopada 2012 #2 Opublikowano 7 Listopada 2012 Witaj Co do aranżu akwa to sprawa indywidualna i ma się podobać samemu sobie Z tego co widzę w Twoim akwa pływają np L yellow i auratus i te dwie rybki już nie pasują do siebie z powodu diety wielkosci i agresywnosci Tak naprawdę w takim akwa to max jeden gatunek Proszę podaj cala obsadę może wtedy coś więcej się napisze i udzieli podpowiedzi
paziu101 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor #3 Opublikowano 7 Listopada 2012 Cze szczerze co do ryb miałem dylemat i niewiedzę odkupowałem je od gościa z allegro i były małe więc dawał co popadnie za dobrą cene:( Będe pisał bardzo laicznie ok 2x żółte saulosi 2x żółte yellow 3x pomarańczowe??? 3x niebieskie w pasy pionowe albo saulosi lub lombardzki 1x w pasy poziome chyba złocisty auratus
zdrowy_zab Opublikowano 7 Listopada 2012 #4 Opublikowano 7 Listopada 2012 Więc w tym akwarium, prócz 1+3 saulosi nic innego trzymać nie wypada.
Slawek-meszek Opublikowano 7 Listopada 2012 #5 Opublikowano 7 Listopada 2012 To Twoje saulosi wyglada mi bardziej na P socolofi te pomaranczowe to red-red Zgadzam sie z przedmowca z tego wszystkiego to tylko saulosi sie nadaje
paziu101 Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor #6 Opublikowano 7 Listopada 2012 Czyli mam problem i to spory bo to miały być wszystkie saulosy Na jutro postaram się przygotować zdięcia poszczególnych ryb i pomożecie mi rozwiązać problem ok:( :(
zdrowy_zab Opublikowano 8 Listopada 2012 #7 Opublikowano 8 Listopada 2012 Od razu uprzedze, do identyfikacji - galeria
dzino Opublikowano 18 Listopada 2012 #8 Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam jestem nowym użytkownikiem malawi.Moje akwarium 200l obecnie mam maylandia esterae red-red w ilosci dorosła samica i maluchy a takze saulosi samica dorosła i 2 male samce.Będę chciał sie zamienic oddać dwa red-redy i pozyskać samca wybarwionego saulosi ( nie coral)Pozdrawiam Marcin
nabe Opublikowano 18 Listopada 2012 #9 Opublikowano 18 Listopada 2012 dzino, preferujemy ogłoszenia na Giełdzie http://www.klub-malawi.pl/index.php/gielda
Rekomendowane odpowiedzi