Skocz do zawartości

jak dlugo trwa inkubacja "hongi red top"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich. pisze do was z pytankiem jak dlug trwa inkubacja jajek przez samice hongi red top. dzisiaj zauwazylem ze znowu ma pelen pyszczek jajek... I tu kolejne moje pytanie czy to normalne ze w ciagu 2miesiecy moze miec jajka 3raz?? pierwsze odebralem 12listopada-18sztuk, 12grudnia 20jajek i tu moja porazka :-( a teraz znowu nosi w pysku. pozdrawiam wszystkich i zycze wesolych swiat oraz szczesliwego nowego roku

Opublikowano

Witaj, to zależy od temperatury. 25C wypuszcza po 21 dniach, 23c wypuszcza po 24 dniach, u mnie najdłużej przenosiła do 29 dni. Nieraz tak bywa że tarła są częste, u mnie kolejne tarło odbyło się po 39 dniach.;)

Kiedyś rozmnażałem ten gatunek i dodam że w moich zapiskach podkreśliłem że gatunek ten wypuszcza młode po 21 dniach a w ogólnym zbiorniku przetrzymuje młode w paszczy do 28 dni.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Podają że temperatura w jeziorze ma 24-29 na głębokości 22 a ja lubię po eksperymentować. Miałem kiedyś awarie termostatu temperatura doszła do 37 stopni, żadna ryba nie przetrwała. Napisz po jakim czasie wyklują się twoje ryby w tem. 27C.

pozdrawiam i życzę pociechy z nowo wyklutych rybek. :)