![]() |
|
||||||||
| Choroby, leczenie, profilaktyka. Wszystko o zdrowiu naszych podopiecznych w akwarium. |
|
Witaj w na forum Klubu Malawi Przeglądasz w tej chwili nasze forum jako gość przez co masz bardzo ograniczony dostęp do poszczególnych działów, postów i różnych udogodnień. Po darmowym dołączeniu do naszej społeczności uzyskasz dostęp do wysyłania postów, prywatnej komunikacji z innymi użytkownikami (PM), głosowania w sondach, dołączania załączników i wielu innych funkcji. Rejestracja jest szybka, prosta i całkowicie darmowa. Tak więc, dołącz do nas już dziś! |
| Tagi: yellow |
zejście yellow |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Klubowicz
![]() ![]() Dołączył: 2009 10
Mieszka w: Galway
Podziękował(a) 0 razy
Pomógł 0 razy w 0 postach
|
Ryby niestety nie udało się uratować , ale cały czas nie daje mi spokoju co się właściwie stało.Temat dotyczy samicy która bardzo często inkubowała ,myślałem że tak jest i tym razem , ale niestety się myliłem .Troszkę poszperałem w necie , ale nic na ten temat nie znalazłem. Może ktoś już miał taki przypadek i mi uświadomi co się stało. Samica wyglądała jak podczas inkubacji , jednak jej zachowanie w ostatnich dniach życia było dziwne.Obrała sobie miejsce przy samym dnie gdzie woda praktycznie stoi i potrafiła spędzić tak cały dzień.Po dwóch dniach takiego zachowania uświadomiłem sobie że coś jest nie tak i odłowiłem ją do kotnika . Podczas odławiania nie próbowała nawet uciekać.Jak miałem ją w siatce to zajrzałem do pyszczka i wielce się zdziwiłem , nie było w nim ikry.Po około trzech godzinach ryba zeszła.Sprawdziłem jeszcze raz na spokojnie przełyk czy przypadkiem coś jej nie utkneło , ale było czysto. Zastanawia mnie czy przypadkiem nie ma to związku z bardzo częstą inkubacją .
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zarząd Klubu
![]() Dołączył: 2009 05
Mieszka w: Katowice
Podziękował(a) 8 razy
Pomógł 62 razy w 61 postach
|
Znowu to samo...ehhh.Proszę uzupełnić dane wymagane regulaminem.
|
|
|
#3 |
|
Moderator
![]() Dołączył: 2009 04
Mieszka w: Sosnowiec
Podziękował(a) 11 razy
Pomógł 92 razy w 92 postach
|
Miałem podobny przypadek i też z yello. Na chyba 11 ryb trafiła mi się 1 samica
|
|
|
#4 |
|
Klubowicz
![]() ![]() Dołączył: 2009 10
Mieszka w: Galway
Podziękował(a) 0 razy
Pomógł 0 razy w 0 postach
|
Przepraszam za brak danych
akwa 900l nimbochromis livingstoni1+1 firefish1+2 Sciaenochromis fryeri1+2 nimbochromis venustus2 yellow1+2 2xzewnetrzny , 2x atman 203 NO2-0 NO3-20 PH-7,8 pokarmy hikari , sera ,new era , tetra , jbl , zywe krewetki podmiana 10% tygodniowo Ostatnio edytowane przez mateo35 ; 2011-11-14 o 20:50. |
|
|
|