lemonek18 Opublikowano 25 Grudnia 2010 #1 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Mam taki pomysł, może by opisac podstawowe choroby mogące dopaść ryby oraz sposoby ich leczenia, zanim ktoś napisze posta to może zaczerpnie troche wiedzy z tego opisu i ograniczy pytanie na forumi. Jako że posiadam równiez zbiornik z paletkami to mam troszke doświadczenia z różnymi badziewiami, posiadam również mikroskop i trochę zdjęć mikroskopowych róznych gadów oraz sposobów ich leczenia więc mogę troche służyć pomocą w ewentualnym tworzeniu takiego tematu. Do rozwagi moderatora.
slawek gorol Opublikowano 25 Grudnia 2010 #2 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Cóż tu rozważać? Pisz chopie artikla i się go podwiesi na serwisie. Jeżeli ktoś czuje się kompetentny w tym temacie to napewno pomoże. Chociaż pewnie te choróbska już gdzieś ktoś opisał, tylko pogooglać wystarczy.
kunta Opublikowano 25 Grudnia 2010 #3 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Co do opisu chorób i sposobów ich leczenia to jest jedno z lepszych opracowań, nie trzeba googlać: Sam pomysł ciekawy choć ciężko stwierdzić co takiego rybom dolega, a początkujący akwarysta po przeczytaniu takiego poradnika może zwykłe objawy stresu itp zacząć leczyć antybiotykami bo się mu będzie wydawało że to jednak coś pasującego z artikla. Wg mnie nie ma aż tak dużo tematów o chorobach na forum żeby nie pomóc bezpośrednio.
mutra Opublikowano 27 Grudnia 2010 #4 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Niemniej jednak zdjęcia pasożytów z opisem - jak najbardziej pożądane :].
lemonek18 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor #5 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Mutra tylko gdzie to wstawimy, bo jak damy do tego watku to sie zgubi.
slawek gorol Opublikowano 4 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Mutra tylko gdzie to wstawimy, bo jak damy do tego watku to sie zgubi. Nie bój płetwy podwiesimy go na forum w dziale choroby,...
lemonek18 Opublikowano 4 Stycznia 2011 Autor #7 Opublikowano 4 Stycznia 2011 No to stworze coś sensownego i zaczne wrzucać foty, opisy i jak leczyc.
Rekomendowane odpowiedzi