lukasz91 Opublikowano 4 Listopada 2010 #1 Opublikowano 4 Listopada 2010 Cześć . Mam małe pytanie na które nie znalazłem odpwiedzi na tym forum, więc poostanowiłem założyć nowy post. Planuje dobrać nowa obsade, ponieważ wcześniejsza nie była udana jak na baniak 100x40x40. Chciałbym to tego baniaka wsadzić max 2 gatunki, w każdym z nich 1+3. Które z tych gatunków mogę razem połączyć, i żeby bylo kolorowo. Bardzo by mi zależalo ma PS.Flavusie bo to piekna ryba. Oto moje propozycje: -Cynotilapia Afra (cobue) -Labidochromis sp.Hongi -Metriacllima Aurora -Pseudotropheus Flavus -Pseudotropheus Acei -Pseudotropheus sp.Elegantus Chailosi -Tropheus ps.Red-fin Dzieki za odpowiedzi
eljot Opublikowano 4 Listopada 2010 #2 Opublikowano 4 Listopada 2010 IMO flavus nie nadaje się do tego akwa jest zbyt duży i agrseywny Z tego co wymieniłeś wybrałbym Metriacllima Aurora Pseudotropheus sp.Elegantus Chailosi
elozox Opublikowano 4 Listopada 2010 #3 Opublikowano 4 Listopada 2010 Jeszcze te 2 gatunki by sie nadaly; -Cynotilapia Afra (cobue) -Labidochromis sp.Hongi tylko nie wiem czemu wybrales prawie wszystkie ryby gdzie tylko samiec jest barwny,najlepiej polaczyc taki gatunek z takim gdzie samiczki sa rownie piekne.
eljot Opublikowano 4 Listopada 2010 #4 Opublikowano 4 Listopada 2010 IMO hongi to zbyt duża ryba jak na 100cm
lukasz91 Opublikowano 4 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 4 Listopada 2010 A co propomujecie żeby połaczyć dodatkowo z tymi gatunkami co ja podałem?
Perez666 Opublikowano 4 Listopada 2010 #6 Opublikowano 4 Listopada 2010 Do aurory dodałbym saulosi aby rozjaśnić zbiornik jak wspomniał elozox.
Rekomendowane odpowiedzi