arczik_85 Opublikowano 18 Marca 2010 #1 Opublikowano 18 Marca 2010 Witam! Dzisaj po kilkunastu dniach od odlowienia do 25l "porodowki" samica wypuscila mlode. Wygladaja na bardzo zdrowe, doliczylem sie tylko 7 (6 ciemnych i 1 zolciotka). Pytania: 1. Czy kolor juz bedzie oznaczal plec? 2. Wylowic male ze zbiornika 25l i wlozyc do ogolnego tyle ze do kotnika? 3. Karmic pokruszonym pokarmem czy moze lepiej kupic jakis specjlny? Jesli kupic to jaki. 4. Jaka jest szansa ze mlode przetrwaja? Dodam ze to moj pierwszy chówek
yaro Opublikowano 18 Marca 2010 #2 Opublikowano 18 Marca 2010 kolor oznacza płeć narazie zostawić i karmić pokruszonym
Boroch1990 Opublikowano 18 Marca 2010 #3 Opublikowano 18 Marca 2010 1. Jak wyżej 2. Ja zostawiam swoje w "porodówce" i rosną ładnie ;] 3. Najlepiej skruszonym pokarmem dla ryb dorosłych. 4. Duża... podchów młodych pyszczaków do trudnych nie należy Regularne i urozmaicone karmienie + podmianki wody i wszystko powinno być git
arczik_85 Opublikowano 18 Marca 2010 Autor #4 Opublikowano 18 Marca 2010 dzieki za odpowiedzi czas wylowic nastepna samice do nastepnego baniaka bo co chwile inna nosi ikre
yaro Opublikowano 18 Marca 2010 #5 Opublikowano 18 Marca 2010 a teraz pytanie co będziesz robił z młodymi gdy podrosną?
arczik_85 Opublikowano 20 Marca 2010 Autor #6 Opublikowano 20 Marca 2010 moze ktos wezmie jesli nie to oddam do sklepu
Perez666 Opublikowano 20 Marca 2010 #7 Opublikowano 20 Marca 2010 moze ktos wezmie jesli nie to oddam do sklepu A z jakiego źródła masz te ryby, że chcesz je rozprowadzać bo zoologach?
arczik_85 Opublikowano 21 Marca 2010 Autor #8 Opublikowano 21 Marca 2010 moze ktos wezmie jesli nie to oddam do sklepu A z jakiego źródła masz te ryby, że chcesz je rozprowadzać bo zoologach? prywatny hodowca, czy to zle oddac je ?
Zadlo Opublikowano 28 Lipca 2010 #9 Opublikowano 28 Lipca 2010 Podepne sie pod temat bo dzis zauwazylem ze moja samiczka ma w mordce kilka maluchow na moje oko maluchy tak ze 2-3 mm, a moje pytanie brzmi nie mam zapasowego akwarium i co byscie radzili by jednak udalo mi sie odchowac maluchy. Zakup kotnika, wlozenie samiczki do kuli takiej jak niektorzy trzymaja welonki(tylko jak napowietrzac).
Zadlo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 #10 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 udalo mi sie zlapac samiczke wyplula 15 malych z tego zyje 13 (2 padly ze wzgledu na moja porazke przy odlawianiu). 10 samic, 3 samce, mam je w 20 cm kotniku moje pytanie brzmi: jak dlugo musze je tam trzymac by wpuscic do akwarium lub oddac lub sprzedac do akwarystycznego, bo widze ze znow ta sama samica inkubuje?
Rekomendowane odpowiedzi