labidochromis82 Opublikowano 27 Lutego 2010 #1 Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam znalazłem fajne kamienie chciałbym je miec w moim akwa co trzeba z nimi zrobic??? wtgotowac czy starczy dokładnie umyc. kamienie mają super kolory ale zastanawia mnie to cos na gorze ciemniejsza barwa Mam troche obawy... prosze o pomoc. zamieszczam pare zdjec
slawek gorol Opublikowano 27 Lutego 2010 #2 Opublikowano 27 Lutego 2010 Kamień jak kamień, ma jakąś domieszkę brunatnej skamieliny. Wrzuć je do wanny na jakiś ręcznik, co by nie porysować akrylu, wyszoruj jakąś twardą szczotką, przelej wrzątkiem i do akwa
labidochromis82 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor #3 Opublikowano 27 Lutego 2010 wielkie dzieki i to naprawde nic groźnego nie potruje mi rybek???
slawek gorol Opublikowano 27 Lutego 2010 #4 Opublikowano 27 Lutego 2010 Spokojnie, nic się nie stanie. Przelej porządnie wrzątkiem kilka razy, aby zabić wszystkie formy życia na skale i ładuj do akwa Btw. mam takie same naloty na moich skałach i luz.
paputek25 Opublikowano 28 Lutego 2010 #5 Opublikowano 28 Lutego 2010 czy mi się wydaję , ale kamienie to chyba już masz w akwa
Rekomendowane odpowiedzi