pabloski76 Opublikowano 18 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Co sadziecie na ten temat ja swoje ryby karmie kilkoma pokarmami hakira-tetra-sera i new lifwe spectrum.Wlasnie ogladalem wideo na temat pokarmu New Life Spectrum i tam twierdzom ze tym jednym pokarmem mozna karmic Carnivores -Herbivores I Omnivores co wy na to? Czy karmia tym jedeniem mozna miec roslinorzerne i miesorzerne w jednym baniaku?a tu link do video http://nlsfishfood.com/index.php?option ... &Itemid=42
mutra Opublikowano 18 Grudnia 2009 #2 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Byłbym skrajnie ostrożny wobec takich zapewnień. Faktem jest że można stworzyć pokarm zawierający i składniki roślinne, i ryby, i skorupiaki (np hikari exel) który można bezpiecznie podawać wszystkim rybom (w sensie wszystkim pyszczakom) ale to nigdy nie będzie pokarm idealny, tylko jakiś tam kompromis. Żywienie ryb jest niestety często pomijanym aspektem udanej hodowli (nawet rozpatrywanej w aspekcie czysto wizualnych efektów) i moim zdaniem nie powinno się rezygnować z potencjalnych korzyści jakie daje dokładny i przemyślany dobór pokarmu do konkretnej obsady.
pabloski76 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor #3 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Ja pokarmie rybki tylko tym pokarmem i mrozonkami przez 3 tygodnie i zobacze jak to zadziala.Zapewniaja ze sa w nim wszystko co niezbedne dla ryb.A ryby mam mlode to bedzie widac po kolorach jak ta karma na nie dziala
mutra Opublikowano 18 Grudnia 2009 #4 Opublikowano 18 Grudnia 2009 trzy tygodnie to dużo za krótko. Bardziej trzy miesiące. Z reszta i tak musiałbyś mieć grupę kontrolna żeby mieć porównanie.
Rekomendowane odpowiedzi