kretpl77 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 #1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam , swoją historię z malawi rozpocząłem jakiś miesiąc temu wiec jestem jeszcze swiezakiem, zamieszczam fotkę mojego zbiornika jakby ktoś miał dla początkującego jakieś cenne uwagi to chętnie wysłucham bardziej doświadczonych osób . Pozdrawiam
MALAWI MBUNA WORLD Opublikowano 13 Kwietnia 2015 #2 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witaj. Życzę Ci powodzenia, wytrwałości i cierpliwości w hodowli ryb. Jak znajdziesz "chwilkę", to zajrzyj do zakładki Malawi FAQ.
Fus Opublikowano 13 Kwietnia 2015 #3 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witaj Ja też jestem nowy, ale od razu powiem że ludzie są tu bardzo pomocni i życzliwi więc na pewno uzyskasz tu wiele cennych rad powodzenia
kado Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #4 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witaj Fajnie jakbyś napisał coś o swoim akwa i rybkach Też jestem tu od niedawna Powodzenia i pozdrawiam
kretpl77 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor #5 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Wymiary akwarium 120 x 50x 40 . Filtracja kubelek fluval 305 i z tym napewno mam mały problem ponieważ nie zbiera mi całego syfu z dna .dodam że nie mam oryginalnego wylotu bo ciężko jest to dostać , i w wodzie jak widać na zdjęciu jest porostu tylko rurka . Może też źle ustawienie kamieni to powoduje ,jak myślicie? Podłoże to 40 kg piasku kwarcowego 20 kg kamieni wapiennych i 5 kg lupku. Dodatkowo oczywiście woda jest na powietrzana. Obsada jaka posiadam to demasoni , yellow , afra oraz soulosi. Wszystko po 4 szt. Jeżeli było to możliwe to dobierane były w proporcji 1:3 . Roślinność to anubias oraz cryptocoryne.
marcin73m Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #6 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Witaj, no to na dzień dobry masz obsadę do korekty i filtrację do uzupełnienia o mechanika.
kretpl77 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor #7 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Co byś zmienił w obsadzie ?
stan Opublikowano 14 Kwietnia 2015 #8 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 To nie miejsce na ustalanie obsady , załóż wątek w dziale o obsadach
Rekomendowane odpowiedzi