muras13 Opublikowano 4 Lutego 2015 #1 Opublikowano 4 Lutego 2015 Witam Ostatnio zauważyłem że za tłem zrobił mi się niezły kotnik. Pływają sobie tam młode demasonki i interruptusy. Między tłem a szybą jest minimalna szpara więc pewnie tamtędy wpłynęły. Macie jakiś sposób jak je wydobyć zza tła. Czy odessanie ich wraz z wodą wężykiem nie zaszkodzi maluchom ?
RAI3 Opublikowano 4 Lutego 2015 #2 Opublikowano 4 Lutego 2015 nie, nie zaszkodzi jeśli tylko je złapiesz
eljot Opublikowano 4 Lutego 2015 #3 Opublikowano 4 Lutego 2015 Będą miały niezłą zjeżdżalnię bylebyś ich nie odsysał do pustego wiadra i zbyt cienkim wężem.
rayan88 Opublikowano 4 Lutego 2015 #4 Opublikowano 4 Lutego 2015 Ja mam ten sam problem teraz będzie przeprowadzka to uszczelnienia jakoś tło.
eljot Opublikowano 4 Lutego 2015 #5 Opublikowano 4 Lutego 2015 W te szpary najlepiej wcisnąć jakąś gąbkę. Ja uszczelniałem przeciętym wzdłuż wężem od kubełka bo szpara była dość spora.
muras13 Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor #6 Opublikowano 5 Lutego 2015 Ja mam gąbkę między szybą a tłem lecz z jeden strony jest minimalna szpara, gdzie nie dało się już tej gąbki wcisnąć - jak widać wystarczy maluchom. Ostatnio nawet kilka razy dorosłe ryby się tam przedostały. Pół dnia myślałem jakim cudem, okazało się że piasek wypchnął tło trochę w górę i ryby podkopały się pod nim. Cwaniaki
Rekomendowane odpowiedzi