Czy GLONOJAD może życ z pyszczakami z MALAWI
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez pozner · Opublikowano
Po prostu odniosłem takie wrażenie, że pływa sobie w te i z powrotem bez swobody. Z ograniczeniami spowodowanymi długością akwarium. Tak to w mojej ocenie wygląda. No i chyba nie jest to jego optymalna wielkość, więc ten dysonans może się tylko pogłębiać. Dla mnie 180 długości przy rybach dochodzących do 30cm. i więcej, to za mało. No i ciekawe, co by było, gdyby ten samiec miał do dyspozycji samicę. Powtórzę, to tylko moje zdanie. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@pozner dzięki za Twoją opinię 🙂 A dlaczego uważasz że Aristochromis kiepsko sobie radzi? Na tym filmie ryby trochę się skumulowały bo akurat pora karmienia. Normalnie sobie patroluje baniak i nie zauważyłem żeby mu było za ciasno. Przynajmniej na razie. -
Wszystko się zgadza, z tym że Otopharynx może okazać się jako black orange dorsal. Ale raczej to lithobates. -
Miałem prawie takie samo akwarium I przyznam, że nie przyszło mi do głowy, żeby stworzyć z niego akwarium dla drapoli. Bo o ile szerokość i wysokość była ok, to długości już wiele brakowało. Nie odważyłem się, chociaż mocno mnie korciło. Niestety Twój filmik moje obawy potwierdził. Szczególnie Aristochromis kiepsko sobie radzi z tą długością. To tylko moje zdanie. -
Przez Pavelski · Opublikowano
Dziękuje. Rzeczywiście pomyliłem opisy. Już poprawiłem. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
@crav Ty jesteś z innej Ligi 😂🍻 -
Przez crav · Opublikowano
Ciekawy zbiornik, wystrój, obsada ciekawa tylko wymiary... mam bardzo podobne 180 70 50 -
Przez crav · Opublikowano
Znajomy ma do sprzedania falownik...tunze 6125 (12000tys /l ) jedni karmią ogórkami inni mogą wysłać ryby na rollercoaster -
Przez lonio · Opublikowano
Jak zamienisz opisy ryb 1 z 3, to by się wówczas zgadzało Na pierwszy rzut oka ryby wyglądają ok. Osobiście korzystam ze strony: https://www.malawi.si/index.html -
Przez Pavelski · Opublikowano
Dzień dobry. Po kompulsywnych zakupach w jednej ze znanych farm mam zagwostkę z trzema osobnikami: Podejrzenia moje i googla: nr 1: Protomelas spilonouts (wyraźny szeroki żółty pas na szczycie głowy) nr 2: Otopharynx lihobates (wyraźny szeroki żółty pas na szczycie głowy) nr 3: Sciaenochromis fryeri (wyraźny szeroki biały pas na szczycie głowy) Dziękuję z góry. PS: Proszę o polecenie jakiejś w miarę kompleksowej bazy ryb ze zdjęciami.
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi