Lunarii Opublikowano 4 Października 2012 #1 Opublikowano 4 Października 2012 Witam, Weźmy dla przykładu taką obsadę: Interruptus (roslinożerny) Yellow (mięsożerny) Czy diętę tych ryb można pogodzić? Jeżeli to z przewagą którego pokarmu? PS. Zdaje sobie sprawę, że można lepiej dobrać partnerów dla obu gatunków, ale nie to jest przedmiotem dyskusji.
zdrowy_zab Opublikowano 4 Października 2012 #2 Opublikowano 4 Października 2012 Nie, to połączenie nie jest możliwe.
marek_z_81 Opublikowano 4 Października 2012 #3 Opublikowano 4 Października 2012 Dla mało doświadczonych akwarystów/malawistów zwykle kończy się to jakąś chorobą np. bloat.
zdrowy_zab Opublikowano 4 Października 2012 #4 Opublikowano 4 Października 2012 Większe doświadczenie nie spowoduje, ze yellowki będą potrzebować mniej mieska, a intery więcej.
matejk Opublikowano 4 Października 2012 #5 Opublikowano 4 Października 2012 Po co dawać dwa gatunki prawie tego samego koloru (wiem że podałeś przykład ale sam fakt,zazwyczaj tak jest....) jak można dać 1 gatunkowo z większą ilością
Lunarii Opublikowano 4 Października 2012 Autor #6 Opublikowano 4 Października 2012 Chodzi o kolor pomarańczowy. Będzie też w Callainos więc np Red-Red odpada bo się krzyżuje. Interruptus podobno ma pomaranczowawe samiczki a yellow jest soczyscie zolty więc różnica w kolorze jest.
Perez666 Opublikowano 4 Października 2012 #7 Opublikowano 4 Października 2012 Interruptus - glony nitkowate Yellow - skorupiaki, robale
Damian87 Opublikowano 4 Października 2012 #8 Opublikowano 4 Października 2012 Ja u siebie trzymam wlasnie polaczenie roslinno z miesnymi ryby mam juz rok czasu podaje 2xmrozonke miesna w tygodniu zadna ryba nie zachorowala na bloat ani na zadna inna chorobe.Nie mowie ze to dobry pomysl ale taka obsade dostalem od znajomej....i taka mam.mysle ze jezeli karmi sie z glowa to nie powinno byc wiekszego problemu i wiem ze zaraz mnie koledzy zbluzgaja jak tak mozna i wogole...
Lunarii Opublikowano 4 Października 2012 Autor #9 Opublikowano 4 Października 2012 Cały czas szukam. Niebieski, Żółty, Pomarańczowy Callainos, Yellow, X gdzie X mniejsze niz 12 cm, wszystkożerne lub mięsożerne. X różne od Esthera Red-Red, Saulosi Coral i Interruptus. Co jest pod X? Msobo Magunga prawie pausuje
jaranos Opublikowano 4 Października 2012 #10 Opublikowano 4 Października 2012 A musisz mieć Callainos?Jak byś zamienił na Socolofi,to mogłyby być Redy i zwykłe Saulosi.
Rekomendowane odpowiedzi