tyshek Opublikowano 3 Października 2012 #1 Opublikowano 3 Października 2012 Witka,w piątek po południu lub najpóźniej w sobotę rano odbieram nowy zbiornik bezpiecznie jest zalewać już w weekend ,czy poczekać kilka dni żeby silikon dobrze wysechł ? Wiem że akwa będzie klejone w czwartek lub piątek z rana.
makok Opublikowano 3 Października 2012 #2 Opublikowano 3 Października 2012 za krótko - przeczekaj weekend
Neno Opublikowano 3 Października 2012 #5 Opublikowano 3 Października 2012 Ja miałem czekać tydzień. Wytrzymałem 6 dni Na mnie to i tak dużo. Zbiornik stoi już 3 lata. Ale uważam, że 5 dni to absolutne minimum - w sumie to zależy od grubości szkła. Silikon schnie chyba w tempie 1mm/dobę.
tyshek Opublikowano 3 Października 2012 Autor #6 Opublikowano 3 Października 2012 Akwa 150x50x40h więc taki nie za duży zbiornik w sumie-300 L. Ale tak jak piszecie panowie poczekam do przyszłego weekendu.W międzyczasie skompletuje do końca sprzęt i wykończę na gotowo szafkę.Przy okazji -czy w przypadku takiego akwa 300L mogę założyć narurowca,jest sens? Jeżeli standardowa filtracja,to czy głowica z gąbka o wydajności 1500 l za mechanika i JBL e 700 za biologa dadzą radę? Mechanika wspomoże cyrkulator 5000 l.
przemek wieczorek Opublikowano 3 Października 2012 #7 Opublikowano 3 Października 2012 W temperaturze pokojowej Dla takiego litrażu 7 dni
makok Opublikowano 3 Października 2012 #8 Opublikowano 3 Października 2012 nie wiem nawet czy doba to nie za szybko na transport - ja bym się wahał
przemek wieczorek Opublikowano 3 Października 2012 #9 Opublikowano 3 Października 2012 nie wiem nawet czy doba to nie za szybko na transport - ja bym się wahał Poprostu silikon się pozapoietrza Masz racje Minimum dwa dni i dwie noce
Rekomendowane odpowiedzi