Jump to content

Obsada 116x45x45 234L

Kamil777

Recommended Posts

Witam !

Czy taka obsada pasuje do tego zbiornika?

-Socolofi

-LABIDOCHROMIS CAERULEUS

+ no własnie jaki gatunek polecacie?

crabro,acei,demasoni,CYNOTILAPIA AFRA COUBE? chyba jedynie z tych 4 co wymienilem nadawal by sie acei? bo reszta dosyc agresywna? I Czy 3 gatunki to duzo jak na takie akwa? mam dostep do rybek ktorych wielkosc nieprzekrazca 4cm.

Wiec moje pytanie brzmi jaka obsada byla by najlepsza do takiego zbiornika? I jak to ilosciowo by wygladalo?

P socolofi jest za duzy do Twojego baniaka ta rybka osiaga rozmiary do 15cm wiec odpada

Labidochromis yellow jak najbardziej pasuje do tego Cynotilapia afra cobue i np maingano lub M membe deep a nawet M msobo magunga Jezeli chcialbys jednogatunkowo to polecam z demonkami

P acei i crabro tez sa za duze do twojego akwa moj samczyk P caei ma teraz 16cm a crabro 22cm

Jezeli juz zdecydujesz sie na jakas obsade to wtedy dobierze sie ilosciowo ale mysle ze to bedzie w granicach 1+3/4

Powiem tak ze troszke pokrzyzowałes mi plany he :) ale dzieki za rade.

Jesli chodzi mi o maingano to nie bardzo tak samo M membe deep,M msobo magunga. Moj ojciec kiedys chodował pyszczaki saulosi,maingano, red-red,Teraz przeprowadzilem sie na swoje i mnie dopadlo :) maingano jak dla mnie byly zbyt agresywne i jakos "przejadly mi sie" red-redy tez ,których moj ojciec sprzedal multum. A saulosi zostaly sprzedane przez zbyt duza agresywnosc maingano. wiec mam pytanie jakie ryby polecil bys do akwarium jednogatunkowego albo dwu - gatunkowego o moich wymiarach? I jeszce jedno saulosi dorasta do 15 cm jak piszesz . Samiec red-reda i maingano ,ktore mial moj ociej siegaly ok 14-15cm i wcale nie mialy sie zle. Bardzo podobaja mi sie socolofi i czy w takim zbiorniku bez towarzystwa innych ryb czuly by sie dobrze? czy jednak sa za duze>?

I jeszce jedno saulosi dorasta do 15 cm jak piszesz

Napisalem socolofi

Poczytaj trochę dział obsada i zobaczysz jak tu u nas panuje opinia co do obsady w 240l Maingano 14cm hmmm to spory nawet nie słyszałem o tak dużym samcu Tak jak wyżej napisałem za duzy jest socolofi i nie polecę go nawet jednogatunkowo Tak jak wyżej napisałem jedno gatunkowo to pasuje demasoni i kazda rybka która osiąga max 12cm

A może spróbuj demasoni i L hongi