Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do bardziej doświadczonych "Malawistów" ode mnie dotyczące obsady. (tak na marginesie to ja w ogóle jeszcze nie jestem doświadczony w żadnym stopniu jeżeli chodzi o tego typu biotop więc z góry przepraszam za gafy , które popełnię)

Moja przygoda z Malawi trwa krótko (2 miesiące) , do tej pory zajmowałem się akwarystyką roślinną.

Wymiary akwarium 100x45x50 (nie za duże jak na ten biotop)

1+3 Maingano , 1+3 Red zebra , 1+3 Yelow . Co do płci nie mam jeszcze 100% pewności z tego względu że są to jeszcze młode rybki.

Stosunki "między ludzkie;) " wśród rybek są bardzo poprawne ale czy przy takich gabarytach akwarium pysiów nie jest zbyt dużo? czy może można jeszcze dodać 1 gatunek (a jak tak to jaki był by najlepszy.

A i mam jeszcze pytanie czy mógł bym do tego składu dołożyć samca Pseudotropheus saulosi? wydaje mi się że nie bardzo ze względu na samca Maingano ale zapytać warto:)

post-12528-14695713366348_thumb.jpg

post-12528-14695713366741_thumb.jpg

Opublikowano
Jeśli ten "zebra red" to Metriaclima estherae red to je oddaj.

Wpisałem na google , popatrzyłem na foty i chyba raczej tak. Czemu mam oddać ?

Oj za szybko odpisałeś i te pytanie nie aktualne.

Jak duże one rosną ? i co z resztą obsady a Pseudotropheus saulosi ?

Opublikowano

Kurcze nie ma opcji żebym je wyłowił , za dużo kryjówek. Będę musiał poczekać aż podrosną i nie będą sie w nie mieściły.

Maingano nie będzie walczył z saulosi? Gdzieś czytałem że tak ze względu na podobne ubarwienie.

Opublikowano
Maingano nie będzie walczył z saulosi? Gdzieś czytałem że tak ze względu na podobne ubarwienie.

Pomyliło ci się z demasoni który jest podobny do saulosi.

Maingano ma poziome pasy i inną budowę ciała.

Opublikowano

Nie no tak , masz rację ale nie , nie pomyliło mi sie :D

Poważnie czytałem taki artykuł tylko nie pamiętam gdzie bo bym link wrzucił.

Pasy inaczej ułożone ale barwa bardzo podobna;)