Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynając miałem całkiem inną myśl co do obsady ale idę w dobrym kierunku.Nie ukrywam że to Wasze podpowiedzi pomogły mi przy podjęciu decyzji a szczególnie uwagi meszka za które dziękuje :)Szukam jeszcze jednego gatunku,myślałem o afrze "cobue" ale mam wątpliwości.

Zdecydowałem się na te gatunki:

1)maison reef

2)maingano

3)msobo magunge

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Baniaczek powoli dojrzewa i czekam aż będę mógł kupić moją docelową obsadę.Czyli będą to rybska,luwino reef ,msobo magunge,Pseudotropheus flavus.Zastanawiam się nad czwartym gatunkiem i nie jestem pewien czy mogę się o niego pokusić.Chciałbym mieć w swoim baniaku też Otopharynxa lithobatesa.Czytałem na forum że w środowisku naturalnym trzyma się blisko mbuna i rośnie do 16cm a po za tym nie jest zbytnio agresywny wobec innych gatunków.Co myślicie o tej obsadzie?

Opublikowano

Ze bedzie bura.. flavus +Maison Reef+Otopharynxa lithobatesa = 3 ladne ryby+ 9szarakow i czy flavus sie wogole wybarwi przy agresywnym maisonie?(juz nie pisze ze trudno dostac dobrej jakosci ta rybe:))

Opublikowano

:) Fajnie się składa bo masz w obsadzie hongi i chciałbym Ci zadać pytanie odnoście żywienia tych rybek.W opisach tej ryby jest napisane że jest wszystko żerna a tutaj na forum ludzie piszą że rośliny.Jak jest z tym gatunkiem,rośliny czy wszystko żerne z przewagą roślin?

Baniak jest w pierwszym tygodniu po starcie wiec mam trochę czasu do namysłu.

Może tak:

1)Otopharynxa lithobatesa 1-3

2)msobo magunga 2 -6

3)maingano 2- 6

4)Pseudotropheus flavus1-3

lub

1)Otopharynxa lithobatesa 1-3

2)msobo magunga 2-6

3)Labidochromis sp. hongi 2-6 -jakiego koloru są samice?

4)maingano 1-3

Jestem otwarty na wasze propozycje,tylko zaznaczam że chcę mieć obsadę wszystko żerną.