Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie może z racji wieku już nie dowidzę ale tego czego szukam nie potrafię znaleźć więc jak coś to wybaczcie powielanie.Szukam opinii o nowej wersji eheima prof.3 takiej od faktycznych uzytkowników a nie zasłyszanych opinii. Jak zaczynałem przygodę z akwarystyką o takich filtrach można było pomarzyć przerobiłem Fluvala, Tetrę teraz mam JBL ale sposób filtracji przez prefiltr mnie nie zadowala.Kiedys eheim produkowany w Niemczech był klasą samą w sobie teraz podobno to chińska tandeta i stąd to pytanie do WAS. Nadmienię że sprzedawcy tez za bardzo go nie polecają??? Ponoć uszczelki dają ciała itd.Mimo tego że moja żona ma styczność z akwariami od 20l to nie chce Jej obarczać problemami gdy jestem poza domem.Kasa tez nie mała więc pojawia się problem Z góry dzięki pozdrawiam :confused:

Opublikowano

sorki że jeden pod drugim ale na serio nie ma nikt takiego filtra ? i nie użytkuje go przez rok albo i dłużej ?to może choć powiecie czy to prawda że ostatnie dostawy sa chińskie? bo na reklamówce widziałem made in germany a facet w sklepie mówił o chinach jaka jest prawda? pozdrawiam

Opublikowano

a co dzisiaj nie jest robione w chinach?

tego filtra nie mam mój starszy eheim nigdy mnie nie zawiódł

Opublikowano

hm tylko że lampe uv to już mam osobno a 304 jakos tylko z nią mi wujek google pokazuje :D to chyba bym wolał jbl 1500 choćby z powodu 35W ale nie zamierzam sie kłócić tylko wolę raz kupic a dobrze a nikt ze znajomych tego eheima nie posiada wiecie jakbym miał dojscie do info tomoze i fluwala bym zapodał fx5 tyle ze tez porównań kupa ale nie mam dojscia do włascicieli- tego cuda ale i tak za odp dziekuje