Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeżeli chodzi o literówkę to przepraszam.

Pytanie trochę odbiega od tematu, ale nie chcę zakładać kolejnych. Jak byście radzili rozmieścić w akwarium 2 filtry kubełkowe i głowice Atman 2000l/h? Planuje glowicę schować po lewo w tle strukturalnym, przy lewej szybie akwarium, ale nie wiem jakie ustawienie pozostałych filtrów zagwarantuje prawidłowy obieg wody. Chciałbym rurki wlotowe od kubłów też nieco zakryć w tle np. po prawej stronie przy tylniej ścianie. W ogóle jest sens dwóch takich filtrów? Mam dwa, ale mógłby przecież pracować jeden + głowica.

Opublikowano

Myślę że jest niepotrzebne tło strukturalne,po co zajmować miejsce rybom jak i tak szer. akwarium 40cm a do tego to tło....Proponuje zwykla czarną tapete/folię kamieniem możesz zakryc filtr

Opublikowano

Jezeli zdecydowales sie na glowice z gabka to wystarczy jeden filtr zew.Wez ten z wiekszym przeplywem, zawsze to lepsza cyrkulacja.

Jezeli chodzi o ustawienie to juz indywidualna sprawa, duzo zalezy od ustawienia dekoracji.

Mozesz sprobowac dac np glowice w prawym rogu i skierowac wylot w strone przedniej szyby po skosie.Wlot i wylot kubelka po drugiej stronie i wylot wzdluz tylnej szyby.

Musisz probowac.;)

post-9084-14695713362975_thumb.jpg