waszek18 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 #1 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Ha! Dzisiaj podczas porządków zauważyłem dużą rysę, lub delikatne pęknięcie (około 5 cm). Otóż ciężko określić. Macając z obu stron nie jestem w stanie wyczuć pęknięcia, więc podejrzewam, że to rysa, nie pęknięcie. Nie poci się to miejsce. Nie wiem, czy to już od jakiegoś czasu jest, czy dzisiaj stało się podczas sprzątania. Delikatnie puknąłem kamieniem w szybę. Powiedzcie mi, czy to ryzykowna sprawa? Jak myślicie? Boję się jak cholera. Cytuj
makok Opublikowano 6 Sierpnia 2012 #2 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Rysę przeważnie da się wyczuć. Cytuj
waszek18 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #5 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 na bocznej szybie jakies 8 cm od dna akwarium Wg mnie to rysa. Chyba, nie ma co się bać Cytuj
Perez666 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #6 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Wstaw foto. PS. lombardoi w 160l ? Cytuj
waszek18 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #7 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 lombardoi w 160L Po pierwsze młode a po drugie na okres 2 miesięcy jako przechowalnia , lecz powiem Ci, że radzą sobie w tym zbiorniku i ustawiają pozostałe jak chcą -- i cholera jest to jednak delikatne pęknięcie. Aparat nawet tego nie chce pokazać , lecz jest to niestety pęknięcie. Paznokciem czuć. Chyba nie obejdzie się, bez zmiany zbiornika? Ważne, że nie poci się Cytuj
makok Opublikowano 7 Sierpnia 2012 #8 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 pytanie jak długo nie trzeba wymieniać, wystarczy osuszyć i wymienić szybę - łatwe i proste Cytuj
waszek18 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor #9 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ano. Trzeba będzie pomyśleć. Póki co monitoruję pęknięcie Za miesiąc przenoszę akwarium, więc wtedy podejmę decyzję co dalej DZięki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi