Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj wystartowałem ze zbiornikiem o pojemności 300l (120x50x50), żeby wspomóc biologię w moim baniaczku wlałem wody z mojego wielogatunkowego akwarium z wszelakim syfem z filtra. Zauważyłem że ten owy syf osiadł sobie to tu to tam i za żadne skarby świata nie chce się przesuwać w kierunku filtra mechanicznego Atman At-203 (który sam w sobie nieźle dmucha ale nie robi pralki i tym samym nie spełnia warunków dobrej cyrkulacji). Pomyślałem więc o pompie cyrkulacyjnej którą bym pokierował tak żeby dmuchał zanieczyszczenia w kierunku mechanika.

Jaka to powinna być pompa do akwarium o długości 120 cm żeby dała radę ale żeby nie zrobiła burzy piaskowej.

Pozdrawiam

Marcin.

Opublikowano

zdrowy zab skoro mówisz że Atman At-203 powinien dać radę no to dzisiaj po pracy jak tylko zjem obiad znowu się zamoczę po łokcie w moim akwarium i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak nic nie wyjdzie to chyba się skuszę na jakąś pompę cyrkulacyjną taką ok 3000l/h.

Pozdrawiam Marcin.

Opublikowano

Ja do 175 cm założyłem jvp102 5000l /h i ładnie wymiata wszystkie nieczystości. Chyba wystarczy Ci jvp101 3000l/h skierowany po skosie na szybę przód.

Opublikowano

Aquael Circulator 2000. U mnie śmiga w 240L i bajka jest. Aquael ma super dział reklamacji. Jeśli głowica będzie głośna etc. to wysyłasz im ją z dowodem zakupu lub podbitą gwarancją i odsyłają Ci nową głowice. Polecam