anatom Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor #11 Opublikowano 31 Lipca 2012 witam ponownie. tak sobie mysle przed wyjazdem na wakacje... bo baniaczek dostane na poczatku wrzesnia, jakie wieksze rybcie moge zestawic w tym moim docelowym akwarium, zakladajac ze saulosi beda pewniakiem (4- letnie przywiazanie do nich) chodzi mi o wieksze gatunki? czy redy i saulosi oraz socolofi zadowola mnie optycznie wiekszym rozmiarem? pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 #12 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ale o co dokładnie chodzi? Z tych co masz, wielkościowo każda pasuje. 1
anatom Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor #13 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 wiesz, poki czekam na zbiornik wole popytac i sie upewnic zeby wszystko bylo poprawnie ustawione. zastanawiam sie jeszcze nad Auratusem, kiedy bym sie na niego zdecydowal ktorych musze zrezygnowac? pozdr.
Slawek-meszek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 #14 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Nad tym auratusem zastanów się jeszcze jest to jeden z największych agresorów wśród mbuny i nie jest polecany początkującym ot takie moje zadanie, później a i owszem polecam :-) 1
anatom Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor #15 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 wiekszy niz maingano? zastanawia mnie czy przy red redach bedzie tez taki agresywny. ponadto mam niesamowicie 2 bojowych samcow saulosi. pozdr.
Slawek-meszek Opublikowano 2 Sierpnia 2012 #16 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Spokojnie sobie poradzi z redami a tym bardziej z saulosi Wielkosci tak 12-13cm 1
anatom Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor #17 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 ok, przekonales mnie zostaja: - redy - saulosi - socolofi - rdzawe nie chce miec poligonu ale przyznam ze ten auratus robi wrazenie wygladem stad moje zapytanie
anatom Opublikowano 14 Września 2012 Autor #18 Opublikowano 14 Września 2012 witam. to jeszcze raz ja ale mysle ze ostatni. akwarium 450 juz jest spokjnie sobie dojrzewa. chcialem sie tylko podpytac tych osob co znaja caly temat czy moge cos z tej obasy zmienic zeby wrzucic tam za jakis gatunek p. acei?
Slawek-meszek Opublikowano 14 Września 2012 #19 Opublikowano 14 Września 2012 Jezeli juz chcesz dodac P acei to z obecnej obsady zrezygnowanym z P socolofi dlaczego, a dlatego ze kolorystycznie sa bardzo podobnie tzn jasno niebieskie no chyba ze tak się będzie Tobie podobać 1
Post_Mortem Opublikowano 14 Września 2012 #20 Opublikowano 14 Września 2012 Chyba, że kolega się zdecyduje na Pseudotropheus sp. acei Ngara, to wówczas tak bardzo niebiesko nie będzie ;-) 1
Rekomendowane odpowiedzi