Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 #1 Opublikowano 20 Lipca 2012 Ja tak krótko: Czy do Elongatus Mphanga (1+4) i Membe deep (1+5) mogę dorzucić harem Hongi Sweden VERY RARE? Akwa 450 l. Obecne rybki mają osiem miesięcy.
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2012 #2 Opublikowano 20 Lipca 2012 Tak spokojnie możesz dołożyć te hongi Rozumiem ze to bedzie trzeci gatunek? Ja osobiscie dolozylbym jeszcze jakis czwarty gatunek np P Acei lub jakiegos kulfonka:-)
Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor #3 Opublikowano 20 Lipca 2012 Właśnie z tymi membe deep mam mały problem. Wybarwiają się i wyglada na to, że połowa z nich okazała się saulosi. Wrzuciłem zdjęcia do galerii w "niezidentyfikowane" z prośbą o ocenę. Elongatusy kupiłem u Malawiana za wyższą cenę, z membe popełniłem błąd i kupiłem 10szt. na Allegro. W zasadzie i membe i saulosi mi się podobają, ale mogą się krzyzować i dlatego lepiej, zebym z jednych zrezygnował. Zostałyby Elongatusy, membe i kupiłbym Hongi. kulfonki już kiedyś miałem, prawdę mówiąc nie oszalałem na ich punkcie, ale acei wyglada całkiem fajnie. Przynajmniej na YouTubie
matejk Opublikowano 20 Lipca 2012 #4 Opublikowano 20 Lipca 2012 Nie tylko na youtube w rzeczywistości też...:D:D
Slawek-meszek Opublikowano 20 Lipca 2012 #5 Opublikowano 20 Lipca 2012 Mam 11szt w układzie 2+9 są wspaniale i wyglądają w akwa wspaniale dlatego poleciłem i polecam Powiem tak na yutubie nie oddaje tego co w rzeczywistości:-)
Marceli Szpak Opublikowano 20 Lipca 2012 Autor #6 Opublikowano 20 Lipca 2012 Wynika z tego, że warto się skusić. A jak jest z Hongi Sweden VERY RARE na żywo?
chlodnica Opublikowano 21 Lipca 2012 #7 Opublikowano 21 Lipca 2012 oglądałem je właśnie w tej hodowli na żywo i dokładnie tak wyglądały.
Marceli Szpak Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor #8 Opublikowano 21 Lipca 2012 Drogie są skurkowańce, ale jeśli są takie w rzeczywistości, to warte są tej ceny.
makok Opublikowano 25 Lipca 2012 #9 Opublikowano 25 Lipca 2012 skurkowańce słowo chyba nieodpowiednie dla szerszej publiczności, czy tylko mi się tak wydaje? a tak poza tym to trzymać je masz gdzie, więc jeśli Ci sie podobają to masz szanse mieć ładne ryby
Oman Opublikowano 25 Lipca 2012 #10 Opublikowano 25 Lipca 2012 A te VERY RARE to taki przydomek hehe? Chyba nie powinno się tego powtarzać? To, że ktoś sobie dodał do nazwy dwa słowa nie znaczy, że powinniśmy je kopiować i stosować jako pełnoprawną nazwę.
Rekomendowane odpowiedzi