Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też tak myślałem i myślę że to są bzdury ale czekam na wypowiedzi hodowców którzy mają doświadczenie.Mogę opalić krawędzie styropianu żeby się nie kruszył czy go wsadzić bez opalania?

Opublikowano

A ja poprzylkejałem styropian tylko pod kamieniami na sylikonie akwarystycznym. Zeszlifowałem skały serpentynitu szlifierką tak żeby były płaskie na spodzie i tak podkleiłem. :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

pod głazy nic nie kładę i żyje:P zrezygnowałem po pierwszym łapaniu ryb kiedy to musiałem kamole wyciągać i styropian wyskoczył mi z baniaka jak z procy. od tego momentu styropianowi w akwa powiedziałem stanowcze NIE.

• Lubię to 1
Opublikowano

Też miałem obawy, że styropian ostatecznie zostanie tylko pod kamieniami za X czasu a reszta zostanie wyskubana dlatego położyłem pleksi, nie ma obaw że wyskoczy albo stopniowo się rozleci.

Opublikowano

Tak, tylko ma podstawową wadę po nacisku punktowym -patrz skała- robi się w tym miejscu papier, ten podkład nadaje się wyłącznie pod nacisk powierzchniowy- ODRADZAM!!- równie dobrze można nic nie kłaść.

Panele inaczej powodują nacisk niż skała w naszych akwa, poza tym ten podkład nie ma za zadanie przyjmować nacisku którego właśnie nie znosi.