Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przemek dzisiaj ja dostałem i powiem ci ze jest naprawde miękka,niby 10 mm,ale strasznie cienka sie robi pod naciskiem palcami,normalnie sie boje to dawac,moze lepiej dam styro 1 cm

Opublikowano

ja mam pod toną wagi podkład pod panele piankowy 5mm :D

jak zalałem to przestało byc go widać tak się spłaszczył :D

a Wy tutaj biadolicie nnad tym strasznie :D

słuchać Przemka - ma rację ;)

Opublikowano

biadolimy,ale wiesz zmieniam z 200 litrów na 720 dla mnie to szok i sie troche boje,dopiero co zrobiłem mały remont

A jak podłoga idealnie równa?

Takie akwa zalewa sie odrazu do pełna czy jakos stopniowo?

Opublikowano

po pierwsze to nie jest wątek do tej dyskusji... więc jak nam wydzielą to odpowiem ;)

--

A jak podłoga idealnie równa?

to pytaanie o moją podłogę? jest równa :)

Takie akwa zalewa sie odrazu do pełna czy jakos stopniowo?

ja zalałem odrazu bo była 23:00 jak zacząłem i nie miałem czasu na zabawy w stopniowe :P

Opublikowano
bzdura

Następna bzdura Zanim klepniesz -sprawdz :)

Oj Przemek, właśnie chodzi o to, że kupiłem tę matę i sprawdziłem.

Przypuszczam, że nie miałeś jej nigdy w ręku i mylisz ją z jakąś inną.

Tu jest zdjęcie jak się zachowuje:

http://imageshack.us/photo/my-images/594/img2521as.jpg/

W garnku jest 2l wody, spłaszczyła się na 2mm.

Gdy się ją bierze w palce bez użycia najmniejszej siły można ją całkowicie spłaszczyć.

Wziąłem większe ziarnko piasku między dwie warstwy i jest ono doskonale wyczuwalne.

Jak według Ciebie to bzdury to OK, ale ja bym jej nie miał odwagi pod akwarium położyć, ani tym bardziej nikomu polecić jako podkład.

Opublikowano

jak masz obawy to nie podkładaj, w końcu to wój baniak, Twoje obawy...

ja jednak uważam, że jeśli wyczyścisz porządnie blat, położysz tą piankę gdy nigdy wcześniej nie walała się po podłodze oraz będziesz miał czyste szyby dna, to w zupełności wystarczy - z mojej podpanelowej 5mm też niewiele zostało, ale ja baniaka na zasyfionym blacie nie stawiałem - mało tego podkłady przykleiłem na silikon do blatu i założę się że ten nie sprasował się jak podkład ;)

Opublikowano

Sorry, ze się wtrącam, ale: poprzednio, Przemek napisał, ze jeden zwykły podkład pod akwa, to za mało(dostaliśmy nawet z tego powodu prace domową :D) i konieczne są 2. Teraz, wystarczy jeden bardzo miękki podkład. Więc?