Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej pozostań przy tych dwóch gatunkach. Zwłaszcza, że P. demasoni powinno się trzymać w trochę większych grupach niż tradycyjny harem. Więc miejsca na trzeci gatunek zabraknie.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Myślę,że najlepiej będzie jak opiszę jakie mam zbiorniki i jakie ryby a wy mi coś doradzicie.otóz mam 1 zbiornik prawie 500-set litrowy(170dł,55szer,50wys),2 zbiorniki po 240l(120,40,50),1-dno akwa 112l,2 kotniki po 25l.teraz ryby:w 500-ce mam obecnie 3 dorosłe Socolofi(2-wie sztuki są jaśniejsze,1-dna ciemniejsza),7 średnich Aulonokar kaliko,4 inne Aulonokary dorosłe1+3 ale nie znam nazwy bo jeszcze nie sprawdzałem,3Msobo magunga1+2,5Membe deep2+3,8 średniej wielkości Red red,5Cynothilapia afra3+2,7lub8 Elongatus Neon spoot3+5,9Mphanga ikilka Yellow kekeze-które jako jedyne mi chorują -mają wklęsłe brzuchy.W 240-stce 10Maingano dorosłych,10 Interruptusów-i tuchciałbym się dowiedzieć czy to rzadki gatunek pyszczaków,10 Demasoni i10Acei ngara.W 112l mam około 60-ciu młodych różnychgatunków i właśnie dzisiaj przekladam młodzież do drugiej 240-stki.Czekam na pomoc jak to wszystko poukładać żeby było O.K. Z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI ZA POMOC pOZDRAWIAM !

Opublikowano
W 240-stce 10Maingano dorosłych,10 Interruptusów-i tuchciałbym się dowiedzieć czy to rzadki gatunek pyszczaków,10 Demasoni i10Acei ngara

Rozumie ze to jeszcze maluchy i w sumie mogloby byc oprocz P acei ktore sa za duze do 240l Maingano w sumie pasuje do inetrruptusa i demonka ale jak juz ma dwa gatunki roślinożerne to moze cos trzeciego? I tu pasowalby neon spot

W swojej 500-l socolofi nie bardzo pasuje ten neon spot którego zamieniłbym z maingano z 240l i mpanga ktora tez odbiega dieta od pozostałych Do drugiej 240l przeniósłbym mebe deepa i mpange i te ewentualnie maluchy tylko nie przesadź z ilością A teraz zostaje problem z P acei ngara nie mam pojęcia co z nimi zrobić Alez się zmęczyłem :-)

• Dziękuję 1