Skocz do zawartości

Czyszczenie kamienia na szybach akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie moczenie dłoni w occie, moze nie tylko szkodliwie działać na skórę, ale również na kości dłoni. Kiedy długie obcowanie z octem, moze odwapnić kości - a palce przy lekkim uderzeniu, stanął się łamliwe - mówię o estremalnych przypadkach - jakby ktoś chciał nalać octu do akwarium, i czyści go gąbką jak z glonów :wink:

Opublikowano
Takie moczenie dłoni w occie, moze nie tylko szkodliwie działać na skórę, ale również na kości dłoni. Kiedy długie obcowanie z octem, moze odwapnić kości - a palce przy lekkim uderzeniu, stanął się łamliwe - mówię o estremalnych przypadkach - jakby ktoś chciał nalać octu do akwarium, i czyści go gąbką jak z glonów :wink:

Bartek sprawdzone w praktyce, żeby zmiękczyć kości nalezy moczyć palce dość długo około 2 godzin ... praktykowali to ludzie ze szkół zawodowych w internatach aby łatwo złamać palca i mieć kilka miesięcy zwolnienie lekarskie :shock: . Tak więc bez obawy. Kolorowa gąbeczka ocet i 5-15 minut ... nie polecam kapieli :wink:

Opublikowano

Nie musi być ocet. Osobiście polecam sok z cytryny lub jeszcze lepiej roztwór kwasku cytrynowego (spożywczego). Działanie takie jak ocet ale bez smrodu i ekologicznie.

Opublikowano

Ja wczoraj czyściłem swoje akwa z kamienia, wypróbowałem prawie wszystkie sposoby tu podane i stwierdzam że nie ma jak żyletka. Jak zrobi się to umiejętnie to nie ma śladu po kamieniu i żadnych zarysowaniach (najlepiej spróbować w miejscu mało widocznym).

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.