Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym zapytac o ty czy da sie bezposrednio podlaczyc jakas pompe/przeplyw wody do kilkunastu mniejszych zbiorniczkow tak zeby woda obiegala wszystkie, na ost kanczac gdzie przechodzila by np. przez kubel i trafiala do 1 akwarium. Czy one musialy by byc co jedno krotsze na bazie wodospadow? Jest w ogole taka mozliwosc zeby tak zrobic? Jesli tak to podajcie opis montazu i sprzet potrzebny do tego, chcialbym zalozyc hodowle rzadkich gatunkow. pzdr Ps. wydaje mi sie ze kiedys widzialem cos takiego w jakims sklepie.

--

Zadnych porad lub podpowiedzi? :? Czy to jest niewykonalne czy jak?

Opublikowano

fW mojej okolicy widziałem takie akwarium w kształcie okręgu(w skład okręgu wchodziło ok 6 akwarium).Działało to w formie "wodospadu" czyli od najwyższego do najniższego.Pod szafka działał filtr zew. który napędzał a jednocześnie oczyszczał wszystkie akwa.Wylot był w najwyższym akwa a zasys był w najmniejszym.Akwaria przelewaly się od największego do co raz to mniejszych i mniejszych:-D.Jest to jak najbardziej do zrobienia i ja na twoim pomyśle zrobiłbym to takim sposobem.;-)

Pzdr.

Opublikowano

moim zdaniem nie w formie schodów... tylko jedno nad drugim - dużo wygodniej - bez komina tylko w każdym dziura w dnie przelot szczelny i rura na wysokość poziomu wody - za miesiąc skończę taki zestaw u siebie...

tylko jedno ale - żeby poleciało na kubełku, to musiałby móc wpomopować wodę wysoko... wszystko zależy od rozmiarów zbieorników

na pewno będzie filmik na YT jak skończę

Opublikowano

foty będą jak mi zespawają stelaż... do tego czasu nie ma co focić... natomiast plan? planu nie mam - zwykle moje DIY jest spontaniczne :P

ale przykładowo poszukaj na YT: (pierwszy lepszy)