NulluN Opublikowano 25 Kwietnia 2012 #1 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witam!!! Posiadam basen ok.5000L.W tym basenie w zeszłym roku zalęgła mi się ochotka.Woda w basenie jest chlorowana i filrtowana.Troche odeszłem od tematu:D .I w związku ,że ta ochotka w basenie miałe się dobrze,pomyślałem czy moge nakarmic nią rybki???A wy co myślicie. Pyszczaki są młode,tak tylko dodam.
nabe Opublikowano 25 Kwietnia 2012 #2 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Niezły musiałbyć tam muł jeśli aż ochotka się zadomowiła:) Jesteś pewny że to nie tubifex czy coś podobnego? Pamiętaj,że karmić można tym tylko pyśki którym należy się dieta bardziej mięsna. Długotrwałe podawanie robali doprowadzi do otłuszczenia przewodu pokarmowego.Osobiście dałbym sobie z tym spokój.
makok Opublikowano 25 Kwietnia 2012 #3 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 z drugiej strony... lepsza taka niż kupna no i żywa... ja bym przeszczepił do akwa.. ale w środku nocy coby pyski nie zobaczyły
NulluN Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Autor #4 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Niezły musiałbyć tam muł jeśli aż ochotka się zadomowiła Jesteś pewny że to nie tubifex czy coś podobnego? Tak,w basenie sporo mułu było.Miałem "aktuwne"wakacje,mało w domy byłem.A co do tubifeksu to nie wiem,małe czerwone i ciało podzielone na cegnąty,mało rychliwa.
mutra Opublikowano 27 Kwietnia 2012 #5 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jak możesz to wrzuć fotkę. Napisz jakie masz ryby bo to istotne przy doborze pokarmu. U mnie w baniaku z rozwielitkami ochotka też się mnoży mimo że mułu nie ma prawie wcale - ot pare liści i kilka końskich klocków . Swoim Red-red podaję ochotkę jak zdarzy mi się wyłowić. Nigdy nie miałem przez to problemów. Musisz jednak wziąć poprawkę na to że Redy są bardzo tolerancyjne jeżeli chodzi o jedzenie. Dobrze też byłoby taką ochotkę przetrzymać przez pewien czas w dobrze natlenionej czystej wodzie (np butelka 5 l +kostka napowietrzająca) Makok słusznie zauważył, że taka opcja jest lepsze niż mrożona ochotka ze sklepu
NulluN Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor #6 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Fotek nie mam ,bo to w zaszłe wakacje było,a zdjąć robali nie robie W akwa mam zebry red red yellow niebieskie. Tak mi się wdaje.bo zdjęciami w necie spawdzałem.
mutra Opublikowano 27 Kwietnia 2012 #7 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Niebieskie powiadasz? Niebieskie co?
Bezprym Opublikowano 27 Kwietnia 2012 #9 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jeśli się nie mylę to chodzi tu pewnie o socolofi
NulluN Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor #10 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jeżeli nadal mówimy o pyszczakach to tak.
Rekomendowane odpowiedzi