Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A może na sprubunek zrobić najpierw do 112l bo stoi teraz puste? Tylko czy nie zajmie za duże miejsca rybom?

Dobra myśl tylko podwójna robota :-)

Ale wszyscy mówią że na drugim to juz sie zęby zjada:-) i wychodzi ładniejsze

Opublikowano

No bo chcę spróbować najpierw na 112l jak wyjdzie żeby w większym akwa jak coś to już ładniejsze zrobić.

I powtórzę jeszcze raz pytanie:

To tak podsumowując wszystko,kupię:

Farbę Dekoral Akrylux

Pianka ceresit lub soudal albo zwykły styropian.

Zaprawa uszczelniająca ceresit Cr65

Tylko w jakich ilościach to wszystko?

Opublikowano

Cięzko to powiedzieć w jakich ilościach myślę że opianki 1 szt , styropian jak najcieńszy (1-2cm), farby okolo 1/2l zależy ile razy bedziesz malował, cr65 zużyjesz około 10kg (worek ma 25kg) ewentualnie Ceresit CX5 ponoć tez daje rade i jest w mniejszych opakowaniach po 5kg

Opublikowano

Myślisz że cr65 aż tyle pójdzie?

A CX5 też się nada?

A można na cienki styropian walnąć piankę?

--

A tło do tylnej ściany czyś mocować czy niczym?

Opublikowano

Masz racje chyba trochę przesadziłem przecież będziesz robił tło do 112l

I tak najmniejsze opakowanie jakie jest dostępne to 5kg i 2,5kg Byłem w Castramie i Ceresit CX5 5 kg kosztował 25zł gotowa zaprawa CX5 2,5kg -21zł Ja swoje tło teraz będę teraz robił przy użyciu kleju do kafelek I będę robił na styro+pianka +klej+farba Tła nie będę niczym mocował jest od tego piasek i wzmocnienie wzdłużne:-)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Byłem w Castramie i Ceresit CX5 5 kg kosztował 25zł gotowa zaprawa CX5 2,5kg -21zł :-)

To sprzedają już rozrobioną zaprawę?

A tył tła też pokrywać zaprawą czy tylko przód?

Opublikowano

Ale własne to test własne.Można zrobić je tak aby filtr wewnętrzny zakryło.I na pewno będzie wyglądać dużo lepiej niż to na allegro.