flaczak Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor #11 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A ze styropianu można zrobić wewnętrzne czy będzie wydzielać coś szkodliwego do wody?
matejk Opublikowano 21 Kwietnia 2012 #12 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 myślę że nic się nie będzie wydzielac bo przecież stosuje się styropian jako.podkład pod kamienie w akwa
Slawek-meszek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 #13 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Nie, nie będzie nic wydzielać i tak będziesz musiał pociągnąć cr5 a później farba
flaczak Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Autor #14 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A czemu cr5 a nie można powycinać kształtów/powypalać i od razu rzucić farbę?
slawek gorol Opublikowano 21 Kwietnia 2012 #15 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 można ale nie uzyskasz jednolitej struktury... Po pomalowaniu będziesz widział dalej kuleczki styro
Slawek-meszek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 #16 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Może i można ale ja tak pokrywałem Cr65, zakrywa wszystkie jakieś nierówności i pory. Flaczek zrobisz jak bedziesz chciał :-) To dla mnie osobiście ta sama zasada działania co na tym linku http://www.klub-malawi.pl/index.php/serwis/artykuy/diy-zrob-to-sam/220-to-strukturalne-cr65-by-maaro78
flaczak Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor #17 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Pytam się czy jest konieczne pokrywanie cr65 bo widziałem taki cieniutki styropian ok 1cm grubości coś bym na nim wyrzeźbił później go przypalił żeby nie było widać nierówności i walną czarną farbą.Zajmowałoby wtedy mało miejsca.Mogło by tak być?
Slawek-meszek Opublikowano 22 Kwietnia 2012 #18 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Flaczek możesz tak sobie zrobić nie mogę powiedzieć że nie można. Któryś kolega napisał wyżej styropian nie jest szkodliwy. Pokrycie styropianu cr65 wcale go nie pogrubi aż tak srtasznie może o kilka mm Pobaw się ze styro spróbuj raz pomalować i zobaczysz co wyjdzie i ocenisz sam:-)
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2012 #19 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Flaczak nie chciałem wnikać ale na wielu forach akwarystycznych co 2 dni masz inne akwaria i planujesz też inne
flaczak Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor #20 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 wassilllo obecnie mam 112l i 200l planuję powoli zamienić je na jakieś większe ale 1. -- To tak podsumowując wszystko,kupię: Farbę Dekoral Akrylux Pianka ceresit lub soudal albo zwykły styropian. Zaprawa uszczelniająca ceresit Cr65 Tylko w jakich ilościach to wszystko? A może na sprubunek zrobić najpierw do 112l bo stoi teraz puste? Tylko czy nie zajmie za duże miejsca rybom?
Rekomendowane odpowiedzi