Skocz do zawartości

Cykl nie chce ruszyć

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie czy to nie za wolno idzie.

02.04.2012

Ph 8

Gh 8

Kh 4

NO3 0

NO2 0

NH3 0

10.04.2012

Ph 8

Gh 8

Kh 4

NO3 0

NO2 0

NH3 0

16.04.2012

Ph 8

Gh 11

Kh 5

NO3 0

NO2 0

NH3 0

Akwarium 600 l

Filtr Unimax 700

Dodałem około 100 ml moczu ( 13.04.2012) i 30 ml BactoActive z Tropical ( 10.04.2012). Nie wiem czy bakterie przez ten okres 3dni nie umarły z głodu.

W akwarium pływa też 15 neonów z mojego drugiego akwarium. Od 06.04.2012.

Od razu powiem że nie mogłem dolać wody z drugiego akwarium ponieważ nie mam możliwości jej przetransportowania ( jedno akwarium w domu drugie w pracy ).

Jak mogę to przyśpieszyć.

Opublikowano

Porostu bakterii przyspieszyć się nie da. Jak na mikroorganizmy mnożą się wyjątkowo rzadko, podobno raz dziennie. Ale można wlać gotowe+pożywka, przyspieszy ci start cyklu azotowego o np. połowę.

Opublikowano
poszukaj kogoś na forum z twojej okolicy,udostępni wody z podmianki i problemu zero...

przecież kolega napisał że ma drugie akwa w pracy więc śmiało mógłby z tamtego akwa zaczerpnąć kilka litrów

Opublikowano
przecież kolega napisał że ma drugie akwa w pracy więc śmiało mógłby z tamtego akwa zaczerpnąć kilka litrów

dzem3 raczej to niemożliwe

Od razu powiem że nie mogłem dolać wody z drugiego akwarium ponieważ nie mam możliwości jej przetransportowania ( jedno akwarium w domu drugie w pracy ).

A moze jednak coś wymyslisz że gąbkę do wypłukania i 20l wody raz i na drugi dzień powtórka z wodą

Opublikowano
dzem3 raczej to niemożliwe

Dlaczego???

A może jednak coś wymyślisz że gąbkę do wypłukania i 20l wody raz i na drugi dzień powtórka z wodą

Miałem właśnie coś takiego na myśli- gąbka z filtra bądź filtr z tamtego akwa do domu na kilka dni. Jednego, drugiego dnia po kilka litrów wody. Przecież nie na raz 100 czy 200 litrów!

Opublikowano
Dlaczego???

Od razu powiem że nie mogłem dolać wody z drugiego akwarium ponieważ nie mam możliwości jej przetransportowania

to jest odpowiedz

Ile trzeba by tej wody przelać do 600l. By było ok.

Kolego ta gąbka wypukana w Twoim akwa to już duży plus a wody to ile bedziesz mógł in wiecej tym lepiej i szybciej Nie mówię tu o coałości

Opublikowano

To samo napisałem powyżej tylko chyba tego nie zrozumiałeś meszek

Ale nie ważne kto co napisał. Najważniejsze aby LUK zrobił to co mu radzimy!