Skocz do zawartości

Malawi 450L 2xFLUVAL 405 czy 1xFLUFAL FX5 i jakis inny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Narurowce. Pompa c.o omnigen 100zl, kilka korpusów. Jest dużo tematów o narurowcach.. Chyba, ze wolisz kupic kubelek, to hw-303, do tego at-203. Jednak ja bym wolal pierwsze rozwiązanie.

Opublikowano
Chyba, ze wolisz kupic kubelek, to hw-303, do tego at-203. Jednak ja bym wolal pierwsze rozwiązanie.

A ja wolałbym drugie rozwiązanie. Sądzę, że JBL e900 (lub nowszy model) plus atman at-203 i ewentualnie cyrkulator dałyby rade. HW to produkt chiński, ale ponoć daje rade. U siebie mam właśnie e 900 i dwa atmany at-203 i jest ok...tyle, że mam nieco większy baniak.

Opublikowano

Ale przy korpusach masz satysfakcję z wlasnorecznrj roboty ;) pozatym, mniej widoczny będzie curkulator niż mechaniczny. A co do jbl, to można go kupić prosto od producenta, z tym, ze paczka będzie szła trochę z chin.

Opublikowano

Słuchaj...mam już JBL'a od ładnych paru lat i mnie nie zawiódł. Poza tym, jeśli się nie mylę, to było na niego 5 lat gwarancji a to już sporo. Co do narurowców - masz rację, na pewno ma się satysfakcję z własnej pracy, ale nie każdy ma smykałkę do DIY - ja mam niewielką;) Z resztą - za pomysły podziwiam szczególnie makoka, któremu zazdroszczę umiejętności:)

Opublikowano

Ok. Nie znam się na narurowcach, więc nie mam kontrargumentów;) Z JBL'a jestem zadowolony głównie dlatego, że jest bezawaryjny i cichy a posiadając baniak w salonie, na to zwracałem przede wszystkim uwagę.

Opublikowano

Panowie nie mam zbytnio zdolności artystycznych... Po prostu chce kupić dobry, wydajny, niezawodny (powiedzmy) filtr np: FX5 i jeśli on spokojnie i bez problemowo obskoczy rolę i mechanika i biologa, to go kupię (bez względu na cenę). Więc co poradzicie jeszcze ?!