Skocz do zawartości

Akwarium 450L Malawi 150x50x60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie miałem tego filterka ale do koszyczków wsypalbym bio ceramikę Napewno firma ma znaczenie Wata ta napewno służy do filtracji mechanicznej imho, Uruchomisz FX-a i zobaczysz co i jak a później dopiero ewentualnie dokupisz jakiś wewnetrzny polecam At203 o przepływie 2000l/h polecają tez aquael cerkularor 2000 ale coś jest nie tak z tym filterkiem jest na forum poczytaj

Opublikowano

Zadnego wewnetrznego juz tam nie laduj ;) , FX da rade.Co do gabki na wlocie IMO tez jest zbyteczna.Filtr jest zaprojektowany jako mech-biol i w tym celu juz jest wypelniony wata.Srodek zasyp caly ceramika i bedzie OK.

Wylot masz podwojny wiec jak zalejesz woda to pokombinuj z ustawieniem.Jeden mozesz dac w gore na tafle a drugi skierowac w dol.

Nie wiem jaka masz temperature w domu ale dwie 300W grzalki to IMO za duzo.;)

U siebie w 576l mam grzalke 250W i spoko daje rade.

Opublikowano

Mam jeszcze dylemat, czy kupić tło strukturalne.

http://allegro.pl/tlo-dekoracyje-150x60-motyw-skaly-super-promocja-i2286169015.html

http://allegro.pl/wyprzedaz-tlo-piankowe-do-akwarium-150x60-i2293366861.html

Jak widać na zdjęciach parę postów wcześniej, tapeta za akwarium jest jasna (nie biała). Piasek mam biały, kamienie myślałem aby ciemniejsze kupić. Będzie to jakoś pasować. No i parę roślinek np: Anubias, vallisneria, kryptokoryna (do kilku roślinek nie muszę stosować CO2?)

Może zostawić szybę z tyłu gołą, będzie ładnie przejrzyście...

Wiem, wiem że wystrój to sprawa własnego gustu... ale... chciałem spytać :D

Opublikowano

Tak jak napisałeś kwestia gustu Możesz zosawić gładką szybę tylną tylko oklejając ją np czarną folią od zewnątrz lub niebieską też z taką się spotkałem a możesz zostawić przeźroczystą Twoja decyzja

Cóż Ci można doradzić co do tła tylko co Tobie się podoba, myślę żę tu akurat polegaj tylko na sobie Kamule sempertynit (czarno-zielone)polecam Do tych kilku roślinek nie potrzebujesz stosować CO2