Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiekszość cieknących filtrów to tetry. Sprawdź ile jest tematów "Pomocy, tetra cieknie". Pół roku...za mało :)

A btw to kupujesz forda a sie okazuje, że montowany w fabryce fiata :D

Dla mnie eheimy to strata kasy, za 400zł mam narurowce, albo sumpa. A do mniejszych akwarii jakiegoś chinczyka hw-302, hw-303 i po sprawie :)

Edit : Po dwóch latach to sie akwarium wymienia na większe, takie, w którym eheim jest za mały :D A pozatym, chinczyki są świetnej jakości i wątpie by co 2 lata je wymieniano :D

Opublikowano

Generalnie chińczyki odradzają ci którzy ich nie mają, ja użytkuję HW-302, kupiony z braku kasy, z myślą że jak się rozsypie to kupie coś porządniejszego. Jestem mile zaskoczony, użytkuję coś okołu 2 lat, zero problemów, otwierany co 2-3 miesiące, nic nie cieknie. Są wkłady, można kupić przyciętą włókninę natomiast nie wiem jak z innymi częściami typu zawory, oś czy wirnik.

Opublikowano
Ale Eheima kupisz raz i masz na wieki a chiniola będziesz co dwa lata wymieniał na nowego :P

U mnie odpukac chodzi juz ponad 2 i zero problemow:p oczywiscie mowie o "chinczyku"

Opublikowano
Myśle, że to byłaby gra nie warta świeczki :)

Pewnie nie, ale chyba kupiłbym jeszcze raz ten model, tylko że nowy, a stary zostałby jako dawca :)

Opublikowano

Wydaje mi się, że jako biolog zasypany ceramiką w 240l to nawet Fluval 305 lub JBL e900 spokojnie wystarczy. Chyba że planujesz powiększenie baniaka to lepiej kupić na zapas wydajniejszy.

Aquael Circulator 2000=moc. Mam nieco mniejsze akwa bo tylko 200l i pompa zamieszanie robi niezłe:D Niestety podłączałem go zaledwie na chwilę. Aktualnie walczę z reklamacją, miałem dwie sztuki i obie były głośne. Czekam na nowy model, podobno ma być bardziej dopracowany, sprzedawca napisał: "Czekamy na nowe sztuki bo aquael zaprzestał produkcji właśnie dlatego ze za dużo przychodziło na gwarancję z powodu hałasu itd. i teraz te nowe sztuki co wyjdą będę miały to poprawione".

Zobaczymy, czy to prawda...