bidzi Opublikowano 7 Kwietnia 2007 #1 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Witam. Mam pytanie, jakiego pokarmu najlepiej używac do karmienia pysi. Obecnie używam Malawi i Spiruline forte f-y Tropical. Lecz zauważyłem że nie zawsze jest ona jedzona z apetytem.
czester_ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 #2 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jak najwięcej! To zależy oczywiście jakie masz gatunki ale trzeba uroizmaicać dietę. Ja np, mam z takich płatkowych malawi, childhood, spirulina, i inne roślinne a do tego czasem kasza kus kus, kluski la malawi z mielonym szpinakiem marchewką i groszkiem, makaron (gotowany w czystej wodzie bez soli), możesz też namaczać granulki spiruliny w soku z marchwii itp... pokarmów jest masę i to nawet tych domowej roboty które możesz przyżądzić w 5 min. A im bardziej uroizmaicona dieta tym pysiaki ladniej wyglądają, smaczniej wszystko jedza i przedewszystkim są zdrowe bo mają napewno wszystkie witaminki:)
bidzi Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor #3 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Nieźle dzięki, a masz przepis na te kluski ala malawi? To może być ciekawe. Jak już przygotujesz porcję to resztę mrozisz czy robisz tylko tyle aby pysie jednorazowo zjadły? Pozdrawiam.
czester_ Opublikowano 7 Kwietnia 2007 #4 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 hmm... ktoś to kiedyś pisał ale ogólnie robie ciasto jak na makaron i mieszam to z zmieszanym w malakserze groszkiem, marchewką i szpinakiem. Formuje w małe kuleczki aby pysiaki mogły zjeść na raz. Jak zrobie jedna porcje to mi na pół roku starcza:) reszta do zamrażarki...
bidzi Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor #5 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Wielki dzięki. zrobię to po Swietach bo teraz wszystkie pallniki na kuchence zajęte :shock: . Wesołych Świąt
Ben_sage Opublikowano 28 Lipca 2007 #6 Opublikowano 28 Lipca 2007 Novo rift multivitamin jbl + spirulina granulat tropical. Dafnie bardzo żadko. Preferuje granulki ponieważ i mniejsze osobniki dadza rade cos zjeść. Ja mam mlode pyszczaki wiec wola bardziej z dna jesc jak z gory.
MaciekMalawi Opublikowano 28 Lipca 2007 #7 Opublikowano 28 Lipca 2007 http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?t=1230 poczytaj sobie ten temacik
Rekomendowane odpowiedzi