Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanie, jakiego pokarmu najlepiej używac do karmienia pysi. Obecnie używam Malawi i Spiruline forte f-y Tropical. Lecz zauważyłem że nie zawsze jest ona jedzona z apetytem.

Opublikowano

Jak najwięcej! To zależy oczywiście jakie masz gatunki ale trzeba uroizmaicać dietę. Ja np, mam z takich płatkowych malawi, childhood, spirulina, i inne roślinne a do tego czasem kasza kus kus, kluski la malawi z mielonym szpinakiem marchewką i groszkiem, makaron (gotowany w czystej wodzie bez soli), możesz też namaczać granulki spiruliny w soku z marchwii itp... pokarmów jest masę i to nawet tych domowej roboty które możesz przyżądzić w 5 min. A im bardziej uroizmaicona dieta tym pysiaki ladniej wyglądają, smaczniej wszystko jedza i przedewszystkim są zdrowe bo mają napewno wszystkie witaminki:)

Opublikowano

Nieźle :lol: dzięki, a masz przepis na te kluski ala malawi? To może być ciekawe. Jak już przygotujesz porcję to resztę mrozisz czy robisz tylko tyle aby pysie jednorazowo zjadły? Pozdrawiam.

Opublikowano

hmm... ktoś to kiedyś pisał ale ogólnie robie ciasto jak na makaron i mieszam to z zmieszanym w malakserze groszkiem, marchewką i szpinakiem. Formuje w małe kuleczki aby pysiaki mogły zjeść na raz. Jak zrobie jedna porcje to mi na pół roku starcza:) reszta do zamrażarki...

Opublikowano

Wielki dzięki. zrobię to po Swietach bo teraz wszystkie pallniki na kuchence zajęte :shock: . Wesołych Świąt

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Novo rift multivitamin jbl + spirulina granulat tropical.

Dafnie bardzo żadko.

Preferuje granulki ponieważ i mniejsze osobniki dadza rade cos zjeść.

Ja mam mlode pyszczaki wiec wola bardziej z dna jesc jak z gory.