piotrek3 Opublikowano 16 Marca 2012 #1 Opublikowano 16 Marca 2012 Witam. Zamierzam kupić młode pyszczaki ale nie wiem jak je przewieźć tzn czy w worku wszystkie naraz nic sobie nie zrobią czy trzeba osobno każdego samca? No i czy woda w worku się nie wychłodzi? A w akwarium powinno być 27 czy stopniowo zwiększać temperaturę?
dzem3 Opublikowano 16 Marca 2012 #2 Opublikowano 16 Marca 2012 Nie ma problemu przewozisz wszystkie w worku (oczywiście rozsądna ilość w jednym worku!!!). Później wkładasz ten worek do akwarium i tak zostawiasz na jakieś 30-40min do wyrównania temp. wody i wpuszczasz!
zdrowy_zab Opublikowano 16 Marca 2012 #3 Opublikowano 16 Marca 2012 tak zostawiasz na jakieś 30-40min do wyrównania temp. wody i wpuszczasz! Lepiej nie wpuszczac od razu, na hura, tylko spokojnie, czyli : Worki w akwa 15min, nastepnie stopniowo dolewasz wode z akwa do worków, dolewasz, później z worków odlewasz do wiadra, znowu dolewasz do worków i...wpuszczasz
traks Opublikowano 16 Marca 2012 #4 Opublikowano 16 Marca 2012 Jak były mroźniejsze dni to przewoziłem rybki w lodówce turystycznej, w środku zamiast wkładów termofor lub butelka z ciepłą wodą i ew. worki owinięte ręcznikiem. Podobno dobrze jest też wpuszczać ryby wieczorem, mniejsze zamieszanie w akwarium, przynajmniej ja tak praktykuję
Rekomendowane odpowiedzi