Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pytanko, jaki filtr do takiego malenstwa?

Szklo, to taki klasyczny zestaw czarna plastikowa pokrywa, z kawalkiem miejsca na jakies filterek...

Wiec tak cche miec biologa+mechanika, ale wezcie tam wepchnijcie wszystko, niestety kubel/sump itp odpada...

Teraz tak praktycznie potrzebuje jakis nieduzy flitr(moj resun robi pralke okrutna)jako mechanika + moze jakas kaskade(biologa), inna alternatywa?

Opublikowano

Ja u siebie w 50l mam fluvala 1+ i kaskade fzn-1. NO2-0, NO3~20 także wmiare jakoś sobie radzi.. Ale Aquale te najmniejsze 350 mają pojemnik na ceramike i do tego gąbka. Także jak nie masz kasy może coś takiego... 35zł nowy.

Opublikowano

ja nie mam pokrywy bo jest wsadzone w półke pod duze akwarium ale poprostu będziesz musiał wycinać kawałek tego plastiku pod kaskade i to wszystko.. jak masz 60l to nawet bym się pokusił o większą kaskadę fzn-2 albo tak jak mowilem wczesniej tego aquaela 350 z dodatkowym pojemniczkiem na bio. Chyba najtaniej Cie wyjdzie, a filtracja daje rade.

Rozumeim że na kotnik czy może coś innego się szykuje?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja w około 60 litrowym akwa synka ( heksagon nie wiem ile to coś ma dokładnie litrów ) mam wewnętrzny AquaEL( Fan-mini plus) i rady nie daje. Mechanicznie czysci wystarczająco ale od czasu do czasu następują skoki parametrów i wrażliwsze rybki padają. Polecałbym mimo wszystko kupno kubełka tak jak ja zrobiłem bo biologiczna jest niezbędna i w nim ( kupiłem Eheima 2211 ). Oczywiście nie jest to tanie ale dobra alternatywa to kaskada, ja nie mogę poprostu jej zastosowac z przyczyn technicznych bo inaczej napewno wybrałbym to rozwiazanie.

Opublikowano

HEh, dzieki za odpowiedz, ale juz od paru miesiecy, chodzi tam duza gabka+ kaskada ;-)

Kaskada rzecz jasna, jako biolog..

Btw, udalo mi sie zalogowac pierwszy raz od miesiaca, jak nie wiecej ;-)

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.