Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tanie nie będą dobrej jakości, chyba że potrafisz to ocenić albo znasz rodziców. Ale allegrowi hodowcy napisza ci cuda nie z tej ziemi.

Na forum masz wątki o sprawdzonych sklepach, wystarczy poszukać.

Opublikowano
Dobrze gadasz boadzulu, a orientuje się ktoś gdzie można w Krakowie lub okolicach tanio zakupić ryby, najlepiej tak w granicach 5-7zł ??

W tej cenie możesz kupić ryby bardzo dobrej jakości ale tylko od pasjonatów , którzy czasami mają nadwyżki do sprzedania po swoich rybach .

W sklepie ciężko o dobrą jakość ryb w tej cenie a nawet za 20zł możesz kupić ryby słabej jakości , więc lepiej korzystaj ze sprawdzonych źródeł i oglądaj ryby przed zakupem .

Opublikowano
Dobrze gadasz boadzulu, a orientuje się ktoś gdzie można w Krakowie lub okolicach tanio zakupić ryby, najlepiej tak w granicach 5-7zł ??

w Krakowie jest organizowana co niedzielę giełda akwarystyczna na os Podwawelskim w szkole podstawowej.Jest tam stoisko z pyszczakami(hodowca z Wieliczki,w domu ponoć kilka tyś ryb)bardzo duży wybór pielęgnic z Malawi i nie tylko.Sam u Niego kupowałem Saulosi(5 zł szt.ok.2cm).Miałem to szczęście że przy zakupie 8 szt wyszedł układ 2+6.

Opublikowano

Ten sam sprzedawca ma stoisko na giełdzie zoologicznej we wtorki na ul. Balickiej, i też kiedyś miałem od niego saulosi (ładne) jak chcesz do niego nr tel to pisz na prv to Ci podam, dogadacie się.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pięknie ładnie a powiedzcie mi takie coś. mam Saulosi. Już widzę,że będa dwa samce bo rosna wyraźnie większe ciemnieja i maja ciemne poprzeczne pasy. Natomiast jedna z ,,samic,, zaczyna mieć wyraźny pas wzdłużny... Jest żółta i kształt jak Saulosi. Czyżby się trafił obcy?

Opublikowano

Dziękuję chłopaki za info o hodowcy z Wieliczki, póki co muszę wybudować dom żeby mieć gdzie postawić sobie wymarzone Malawi, ale jeszcze raz dzięki w przyszłości pewnie skorzystam.

Pzdr

Opublikowano
Pięknie ładnie a powiedzcie mi takie coś. mam Saulosi. Już widzę,że będa dwa samce bo rosna wyraźnie większe ciemnieja i maja ciemne poprzeczne pasy. Natomiast jedna z ,,samic,, zaczyna mieć wyraźny pas wzdłużny... Jest żółta i kształt jak Saulosi. Czyżby się trafił obcy?

Pionowe pasiaki nigdy nie powinny mieć widocznego poprzecznego pasa. Stawiam na kundelka. Obserwuj co z tego wyrośnie,bo hybrydyzacja wśród mbuny jest powszechna i bardzo łatwo o krzyżówkę w warunkach "sklepowych". Nie polecałbym rozprowadzania takich ryb ani tym bardziej potomstwa po nich.