Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co jaki czas podmieniasz wodę i jaką ilość? parametry mierzysz testem kropelkowym czy paskowym? parametry powinny być takie: ph min.7.8(jeśli jest mniej niż 7.8 dodaje się sodę oczyszczoną) NH3/NH4=0,NO2=0,N03=max.50

Opublikowano

"mam 15 ryb pompkę mam do 300 litrów wewnętrzną i zewnętrzne" napisz dokładnie jaki masz filtr wewnętrzny i zewnętrzny.Akwarium żyje już pół roku i nie miałeś wcześniej żadnych problemów? ja Ci proponuję kupić test na N02 i N03 najlepiej z JBL

Opublikowano
mam 15 ryb pompkę mam do 300 litrów wewnętrzną i zewnętrzne

--

Pseudotropheus elongatus ,Maylandia estherae red red ,

--

a podajcie jakie powinienem mieć parametry wody w akwarium dla pyszczaków i czym je polepszyć.

Kolego najpierw trzeba zrobic diagnoze czyli zmierzyć parametry. Póżniej dop. kombinować jak problem usunąć.Poczytaj FAQ, nie rób gwałtownych ruchów. Co do sody - najpierw poczytaj jak sie to robi. Podasz parametry to na pewno Forumowicze pomoga :D

Napowietrzacz - to mało prawdopodobne

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mojr rybki juz nie plochliwe było male ph a teraz juz jest ok a mam pytanie od czego tak pogarsza sie woda może od jedzienia , i mam drugie pytanko powiedzcie mi ile samica może miec najmniej rybek i najwiecej i czy lepiej zostawic w akwarium tym co jest czy odłowic