Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pokrywa jest z spienionego PCV wewnętrzna rama jest z 10mm wraz z tylną ścianką i pokrywą zewnętrzna rama jest z 5mm.

Koszt materiałów do pokrywy to ~300zł.

Jestem ciekaw czy wiatraczek zda egzamin ? Bo jest on dość mały 4cmx4cm:D Ale w razie czego zostawiłem sobie przewód na środku pokrywy aby podpiąć wiatrak 8x8cm.

Ktoś może chętny na taką pokrywę do 120x40x50 bo źle zamówiłem i mam trochę towaru na zbyciu i mogę taką zrobić pod kogoś.

PS.

Pierwsze wrażenia już są pokrywa chodzi już parę godzin i.......

1.Wiatraczek daje radę ale tylko na połowę pokrywy :-( (muszę dać jeszcze jeden na drugą stronę )

2.Wiatraczek jak chodził luźno był bardzo cichy po przykręceniu już tak nie jest :-( muszę jeszcze coś nad tym pomyśleć lub zastosuje regulator obrotów i troszkę je spowolnie .

Zamontowałem drugi wiatraczek i jest super, wilgoci zero. Halas zredukowałem poprzez montaż regulatora obrotów .

PYTANIA!

1.Czy takie wiatraczki jeśli są ustawione na wyciąganie powietrza z pod pokrywy mają wpływ na temperaturę wody? Mogą ją jakoś mocno ochładzać???

2.Czy wiatraczki mogą przyśpieszyć parowanie wody czy to nie ma większego znaczenia???

Na dziś chyba już koniec

Dobranoc

• Dziękuję 1