Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krzywo, prosto tu nie ma nic do rzeczy. Silikon ma swoja wytrzymałość. Naprawiałem juz nie jedne akwa. Istnieja wady fabryczne i nic tego nie zmieni. Poklej i ustaw w poziomie.

Opublikowano
Kolego nie liczy sie firma akwa. Tylko silikon jakim jest poklejony.

Myślę, że jednak firma też się liczy. Oczytałem się i osłuchałem na temat Wromaka niestety nic dobrego na ich temat nie zanlazłem (że lubią pękać, przeciekać itp.), na temat Diversy wręcz przeciwnie.

Opublikowano
A skąd takie wnioski ?

Bo kleiłem już nie jedno akwarium różnych firm w większości była to wina złej spoiny. Troche mnie zaskoczyłeś tym pękaniem. Podzielił byś sie źródłem? U nas dużo tego Wromaka :(

Opublikowano
Bo kleiłem już nie jedno akwarium różnych firm w większości była to wina złej spoiny.(

Nie rozumiem jak mogłeś kleić akwaria rożnych firm Pracowałeś dla nich ?

Każda spoina ma w sobie mase odgazowań I nie jest to nic nadzwyczajnego -norma Nie wpływa to w żadnym stopniu na wytrzymałość

Przede wszystkim akwariów nie klei się silikonami,a klejami silikonowymi O adekwatnej specyfice do litrażu

Zarsz po silikonie jest dokładne odtłuszczenie szyb w miescu klejenia I jeszcze wiele aspektów

Opublikowano
Każda spoina ma w sobie mase odgazowań I nie jest to nic nadzwyczajnego -norma Nie wpływa to w żadnym stopniu na wytrzymałość

Muszę się odezwać, bo nie dalej jak 3 miesiące temu mówiłeś coś zgoła zupełnie odmiennego, dobrze wiesz o czyim zbiorniku... czy wtedy chodziło o coś innego z pęcherzykami powietrza w spoinie? :P

Opublikowano
Muszę się odezwać, bo nie dalej jak 3 miesiące temu mówiłeś coś zgoła zupełnie odmiennego, dobrze wiesz o czyim zbiorniku... czy wtedy chodziło o coś innego z pęcherzykami powietrza w spoinie? :P

Przypominj mi prosze co dokładnie

Opublikowano

w moim wątku DIY "dokumentacja historyczna", chyba że wtedy miałeś na mysli coś innego...

nie czepiam się - po prostu tam trochę pojechałeś moje pęcherzyki, a tu że to nie rzutuje... stąd moja wątpliwość ;)