Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krill Flake Bio Vit D-50 Plus Hikari Marine S
Dla twojej obsady poleciłbym inne pokarmy jako bazowe, bo obsadę masz bardziej w kierunku wszystko i roślinożernym np. Naturefood cichlid plant lub hikari cichlid excel.
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Ok wlasnie zakupilem online dzieki za porade

Troche mine Martwi to zachowanie podjade dzisiaj po pracy po te testy na no2 I no3 skoro te przeklamuja dziwne mi sie to wydaje Bo w zestawie mam po 2 fiolki 1#no2 2#no2 I to samo dla no3 1#no3 2#no3 I wszystkie by przeklamywaly ? dziwne tak samo jak i wyniki

Mam jeszcze awaryjnie prodibio 12amp w razie skokow

Opublikowano

Mój na NO3 pokazuje błędnie ale może to być jednostkowy przypadek. Natomiast bardzo dziwne jest NO3 na poziomie 0. Nie napisałeś od kiedy w tym akwa pływają ryby?

Opublikowano

Na Poczatku mialem tylko 3 maingano jako startery ale okazalo sie ze sa to trzy samce wiec oddalem dwa po tygodniu I dodalem reszte pysi wiec ryby sa w akwa od 2 tyg ale aktualna obsada od 1,5 tyg

Mialem problem z NH3 kilka dni temu bolo na 0.13 teraz spadlo do 0

Opublikowano
dziwne mi sie to wydaje Bo w zestawie mam po 2 fiolki 1#no2 2#no2 I to samo dla no3 1#no3 2#no3 I wszystkie by przeklamywaly ?
A jak ty robisz te testy? bo aby dokonać jednego pomiaru musisz dodać do probówki z wodą wszystkich trzech odczynników.
Opublikowano

No to wszystko jasne (ale jestem glupi) wieczorem napisze jak sie sprawy maja oby dotrwaly do wieczora

--

Eljot Pomocy

jest zle

No2 3.3

No3 110

podmieniac wode wlewac biodigest ?? mam tez denitrol JBL

Opublikowano

No mówiłem że te zera niemożliwe:(

Podmiana nawet 50% (z uzdatniaczem) silne napowietrzanie, pisałeś że masz biodigest jak tak to wlałbym 2 ampułki (po podmianie) no i ryby absolutny zakaz karmienia do momentu stabilizacji.

-----

Profilaktycznie aby złagodzić objawy zatrucia azotynami możesz dodać do wody soli niejodowanej w proporcjach bodajże 1g/1l wody (jak pomyliłem proporcje to niech mnie ktoś poprawi bo nigdy nie mogę zapamiętać ;))

Jutro zmierz i podaj parametry.

Opublikowano

Dziekuje za pomoc

- podmiana zrobiona

-2 amp biodigest dodane

-1.5 lyzeczki soli niejodowanej rozpuszczonej w wodzie z akwa dodane

czekam teraz do jutra aby zrobic testy !