Jump to content

Problemy z doborem pokarmu dla protomelasow. Prosze o pomoc.

blasiu

Recommended Posts

Witam mam problem z doborem pokarmu dla protomelasow zeby dobrze jadly pokamr i nabraly ladnych barw... Prosilbym was o pomoc o kilka wskazowek jaki pokarmi byl by najlepszy i jaka diete mozna zastosowac dla nich. Pozdrawiam.

Może ja coś doradzę koledze ale najpierw daj znać jakie protomelasy posiadasz..pozdrawiam serdecznie

Postaram się koledze doradzić:) Napisz do mnie na maila:)

Piter, bez urazy, ale od tygodnia widzę tego typu wpisy w postach o żarciu i zastanawiam się dlaczego nie napiszesz nic na forum? Aż tak lubisz dostawać maile? Czy aż tak obawiasz się przyznać że lubisz pokarmy JBLa i D-50. ;) No chyba że zbierasz bazę adresową osób. :P

Bez obawy, nie zjemy Cię za obronę swoich racji :P

Nie napisałeś dokładnych nazw, ale tak mniej więcej ;) to masz roślinożerców jak i takie co lubią bardziej robale. Osobiście podawałbym im karmy suche na bazie spiruliny jak i mrożonki takie jak cyklop, mysis, artemia, kryl (latem uważaj na mrożonki bo mogą być źle przechowywane w transporcie).

Poszukaj na tej stronce są nieźle opisane.

http://cichlidenareal.ru/wiki/index.php?rod=PROTOMELAS

Piter, bez urazy, ale od tygodnia widzę tego typu wpisy w postach o żarciu i zastanawiam się dlaczego nie napiszesz nic na forum? Aż tak lubisz dostawać maile? Czy aż tak obawiasz się przyznać że lubisz pokarmy JBLa i D-50. ;) No chyba że zbierasz bazę adresową osób. :P

Bez obawy, nie zjemy Cię za obronę swoich racji :P

Witaj Makok ja się Was nie obawiam:)Wiesz ,ja widzę każdego dnia rezultat u siebie na swoich rybach tylko irytuje mnie krytyka kilku tu osób ,która po za atakiem sama nic nie wnosi ,ukrywa swoje poglądy ...Z wiekiem człowiek zaczyna rozumieć,że głową muru nie przebije...:)Wiele pokarmów lubię cały patent jest w różnorodności i proporcjach.....A wolę pisać do nowych hobbystów bo są otwarci co im zaprocentuje...:)Śpij dobrze Kolego,pozdrawiam