Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak na marginesie tylko dodam że nie ma sensu chyba nawet myśleć o tym co pokazują testy paskowe bo tetry paski zawsze pokazują GH prawie na maxa więc u kolegi tak naprawdę może być GH na poziomie 6 jak również 3 czy 18

Opublikowano

przed chwilą zgasło światło i sobie pięknie pływają,mam je jakiś miesiąc dopiero może muszą się przyzwyczaić ??

a powiedzcie mi czy może być akwa o takich wymiarach 150/35/40 z malawi ?? bo che takie zrobić bo mi takie pasuje??

Opublikowano
przed chwilą zgasło światło i sobie pięknie pływają,mam je jakiś miesiąc dopiero może muszą się przyzwyczaić ??

a powiedzcie mi czy może być akwa o takich wymiarach 150/35/40 z malawi ?? bo che takie zrobić bo mi takie pasuje??

Może to być spowodowane zbyt jasnym oświetleniem zbiornika ..Być może wcześniej były w zaciszu...Więcej cierpliwości ,karm je D - 50 z Tropicala ,ten pokarm niweluje stres u ryb..pozdrawiam:)

Opublikowano
karm je D - 50 z Tropicala ,ten pokarm niweluje stres u ryb
Tylko Pamiętaj że jest to pokarm "mięsny" i stosuj go jako dodatek a nie bazę.

Co do światła, jeśli młode były u hodowcy który światło zapalał tylko podczas odławiania i dla klienta, to chwilę potrwa zanim się do niego przyzwyczają. Dobrym sposobem jest przegłodzenie ryb, po czym przyklejenie pokarmu w formie tabletki do przedniej szyby (najlepiej w górnej części). Głód zwycięży strach;)

Opublikowano
no ale 5 rybek da rade do lata bo musze grzejnik przesunąć i wtedy bede miał miejsce :smile:

oj tam do lata, w zeszłym tygodniu przesuwałem grzejnik, koszt 60PLN, przyszedł pan zamroził rurki, uciął i przesunął :D

karm je D - 50 z Tropicala ,ten pokarm niweluje stres u ryb..pozdrawiam:smile:

ciekawych rzeczy się tu człowiek dowiaduje,thx

Opublikowano
moim zdaniem zbyt jasne oświetlenie zbiornika nie powoduje płochliwosci ryb

Makok nie obraz się ale tu nie do końca masz racje...:)Witaj kolego;)

--

oj tam do lata, w zeszłym tygodniu przesuwałem grzejnik, koszt 60PLN, przyszedł pan zamroził rurki, uciął i przesunął :D

ciekawych rzeczy się tu człowiek dowiaduje,thx

Czasem warto skład przestudiować....;)ale to tak jak z instrukcją obsługi od agd ,kupujesz i kombinujesz zamiast instrukcje przewertować...;)

Opublikowano

ja się nie obrażam - zwyczajnie mam zgoła odmienne doświadczenia - jedynym momentem kiedy stresowałem ryby był fakt stosowania żarnika HQI bez filtra UV w obudowie przemysłowej.. tak to zawsze mam przeszło >0,6W/l i silny strumień światła i żadne ryby się tym nie stresują... ;)