cwiet Opublikowano 23 Stycznia 2012 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam wszystkich. Posiadam akwarium o wymiarach 170x50x50 jeszcze dojrzewa.Sprzęt do filtracji jaki posiadam to: - biologa pełni JBL CP E900 cały wysypany ceramiką. - mechanika Aqua-Szut Senior Plus N 1000. - jako wsparcie cyrkulator JVP-201. Mam zamiar zrobić filtr narurowy który będzie pełnił funkcję mechanika jak i biologa ale dopiero za kilka miesięcy( max 6 ). Moje pytanie to czy ta filtracja se poradzi ? Bo teraz wole inwestować w części do narurowca niż w dodatkowy osprzęt.
yaro Opublikowano 23 Stycznia 2012 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2012 nie poradzi sobie. Chociaż to taki wyrok na pałę, bo wszystko będzie zależało od obsady. Jednak jak będzie więcej ryb to mechanika za słaba, z biologią też nie za wesoło.
cwiet Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor #3 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Obsada po konsultacji na forum będzie taka Pseudotropheus saulosi Metriaclima estherae red red Pseudotropheus sp. “elongatus neon spot Metriaclima zebra masoni reef Po 10szt z każdego gatunku oczywiście młodzież. Czyli jednak porządniejsza mechanika. A czy biolog w ostateczności mógł by zostać czy jednak też wymiana.
yaro Opublikowano 23 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2012 zakupił bym dobrą ceramikę, zasypał cały biolog i jeżeli mechanik będzie porządniejszy i da radę, to biologia powinna dać radę.
cwiet Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor #5 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Kubeł mam zasypany cały ceramiką SERA Biopur. A jako mechanik to starczy pompa 2000l/h czy będzie mało.
Slawek-meszek Opublikowano 23 Stycznia 2012 #6 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Do cyrkulator JVP-201 pompa 2000l/h bedzie juz dobrze
Rekomendowane odpowiedzi