Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dziękuję, wybieram pomiędzy nice red a kadango:confused: ;)

Kadango jest piekne ale aby zobaczyć je w całej krasie trzeba dobrać odpowiednie oświetlenie..I odpowiedni dobór samca ,wybierz go z podrostków ..Lekkie wybarwienie mocniejsze od innych powinien przejawiać oraz odpowiednie gabaryty ciała i płetw w młodym wieku..Temperaturę 26 stopni i niezbyt jasny zbiornik..

Opublikowano
odpowiednie.... czyli jakie?

Wbrew pozorom to trudne pytanie..Miałem kiedyś piękne stado C. borley-a kadango i choć samiec był niesamowity idealna budowa ciała,płetw i barwy to doświetlenie go stwarzało problem bo nie oddawało całego piękna tej ryby..Prawdziwy efekt dawało światło słoneczne padające kątem o poranku ..:)Czasem jak się zapatrzyłem to prawie śniadanie przegapiłem:) Jest taka świetlówka ReefSun ona ma dobre widmo światła,podkreśla i błękit i czerwień barwy tych ryb.

Opublikowano
Dzięki.A pytania na forum to tylko z pozoru wydają sie łatwe;) Dopiero po odpowiedziach widać , że nic nie jest takie proste:D

Wiesz , z pyszczakami jest tak,że samemu trzeba swoje metody wypracować postępowania bo ile ludzi tyle poglądów jest..;)Kadango są piękne ale w dużym zbiorniku jak ich ławice masz wtedy jest efekt...:)