Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Odpowietrzanie nic nie daje.

Rok czasu było ok i teraz mu odbiło.

Rozkładałem go i składałem kilka razy i nic.

Chodzi cichutko i nagle zaczyna buczeć.

Oddaj go do serwisu ,to nie jest normalne.Z tego co piszesz widzę,że wiesz co robisz więc wina po stronie turbiny leży zapewne.

Opublikowano

Jestem w szoku! Dzisiaj dostałem wirnik! Jeden dzień od zgłoszenia i go mam. Naprawdę wielki + dla Aquael-a!

Nie wymieniłem go jeszcze bo dzisiaj ucichł.

Opublikowano
Jestem w szoku! Dzisiaj dostałem wirnik! Jeden dzień od zgłoszenia i go mam. Naprawdę wielki + dla Aquael-a!

Nie wymieniłem go jeszcze bo dzisiaj ucichł.

No to szacunek dla aquaela:)może zmienie zdanie o nim ..kiedyś...;)

Opublikowano
Ma ktoś namiary na serwis ATMANA? W internecie nic nie ma.

Może postaraliby się tak jak Aquael ;)

We Wrocku jest ich przedstawiciel ale trudno go dorwać...Faktycznie ,jeśli chodzi o kontakt to nie upraszcza sprawy atman...

Opublikowano

Witam,jestem nowy na forum,chociaż śledzę wszystkie temat od kilku m-cy,i mam " małą zagwozdkę",-mianowicie akwa. 140cmx45cmx40cm,filtr zew. Fluval 304,zasypany ceramiką,+ JBL CLEARMEC PLUS,natomiast za mechanika robi AQUA SZUT FWT 002,który ma chyba ze 100 lat, bo nie mogę znaleźć żadnej informacji o nim,o częściach do niego nie mówiąc.Chcę go wymienić,bo zaczyna szwankować,i tu zaczyna się istna"kołomyja",-wybór padł na ATMANA 203 wraz z gąbką do niego,ale zacząłem na różnych forach czytać opinie i tak:-jedni nie mogą wyjść z podziwu dla jego walorów, a inne opinie to takie:-że za głośna praca, że często się zapowietrza, że do akwa. 250L za duży,bo zrobi w akwa . pralkę,że w takim akwa to ruch wody będzie jak w potoku,itp.No i jestem w "szachu",nie wiem, może faktycznie za duży do mojego akwa??,może wybrać coś o przepływie wody np.do 1200l, np.Aquael Pompa Circulator 1100???,proszę o sugestywne podpowiedzi,z góry dziękuję.

Opublikowano

Jak hodujesz pyszczaki to zbyt mocny nie będzie a na pewno Aquael Pompa Circulator 1100 będzie za słaby. Co do głośności to dużo zależy od egzemplarza i stąd tyle różnych opinii.

Opublikowano

Co do głośności jest na to sposób nie przeczepiać go przyssawkami tylko postawić na jakimś kamieniu lużno i znaleźć odpowiednie miejsce zauważyłem że jest cichutko. Moi poprzednicy mają rację 2000l/h musi być